Salvador Macip: “No descarto un confinament temporal a Catalunya. És l’últim recurs”

“Som on som perquè estem fent les coses malament des del principi. Anem tard i cometem errors que ja hauríem d’haver superat. Podríem haver-ho fet millor.”

L’investigador de la Universitat de Leicester diu que és difícil predir com funcionaran les mesures perquè s’ha de veure com es compleixen, malgrat que afirma que qualsevol acció que disminueixi el contacte social funciona

https://beteve.cat/societat/salvador-macip-confinament-temporal/

“Esperem que les restriccions que s’apliquen a Catalunya siguin suficients”, ha dit Salvador Macip aquest dissabte a Catalunya Ràdio. L’investigador de la Universitat de Leicester assegura que es fa difícil predir-ho, però que si tant el govern com els ciutadans fan la seva feina podria funcionar. “Haurem de veure si dues setmanes és suficient o caldrà anar fent petits tancaments cada cert temps per tal d’anar baixant els contagis. Ara bé, qualsevol acció que disminueixi el contacte social funciona.” Fins i tot no ha descartat que s’hagin de fer confinaments temporals a Catalunya durant unes setmanes. “Pedro Sánchez va dir fa unes setmanes que mai més hi hauria un confinament total. Això no es pot dir. S’ha d’evitar de totes, totes, però és una de les últimes armes que tenim”. Macip assegura que creu que és millor el discurs de Boris Jonhson: “Cada discurs ens amenaça que si no complim haurem d’anar al tancament total.”

L’investigador és molt insistent amb la idea que és molt important que tant el govern com els ciutadans facin la seva feina. Per això demana a la ciutadania que compleixi amb les mesures. “Si la gent no va al restaurant, però se’n va a casa uns amics a fer una festa, tindrem el mateix problema”. Macip també recorda que els governs han de fer la seva part. “Cal que facin tests i rastrejos”.

“Som on som perquè estem fent les coses malament des del principi. Anem tard i cometem errors que ja hauríem d’haver superat. Podríem haver-ho fet millor.” Macip assegura que són pocs els polítics que han fet una bona gestió de la pandèmia. “Al principi és cert que ningú sabia el que passava i, per tant, s’han d’entendre les decisions que es van prendre, però ara el que no podem fer és caure en els mateixos errors.” Per això demana que els governs escoltin els experts. A més, afirma que no té sentit que territoris adjacents com França, Espanya o Portugal tinguin normes diferents. Critica que hi ha una manca de preparació i un pla d’acció consensuat a Europa. “Al cap i a la fi, el virus està circulant i es salta les fronteres”.