Laura toca terra a la costa sud-est dels EUA com un potent huracà de categoria quatre

Amb la seva categoria quatre, Laura és la tempesta més potent fins a la data de la temporada d’huracans a l’Atlàntic.

Els altres huracans han estat Hanna, Isaïes i Marc, els tres de categoria un.

L’huracà Laura toca terra a Louisiana amb vents de 240 km/h

A primera hora del matí d’avui, hora catalana, l’huracà Laura ha tocat terra a Louisiana, als Estats Units, amb categoria 4.

Encara sota l’embat de l’huracà, les autoritats esperen una inundació massiva per l’augment del nivell del mar i per la impossibilitat de desaiguar la pluja intensa que s’espera que arribi uns 40 km cap a l’interior. Un temps sever amb ventades que han arribar als 240 km/h a la petita ciutat de Cameron, segons dades del Centre Nacional d’Huracans (NHC). L’aeroport de Louisiana, The Lake Charles, ha registrar vents sostinguts de 137 km/h amb 206 km/h de cop fort.

La zona d’impacte de Laura hi viuen uns 4 milions de persones, la majoria estan evacuades o desplaçades cap a llocs segurs sota estrictes ordres d’evacuació. La situació més temuda és l’anomenat “mur d’aigua”, zones molt sensibles a quedar negades i on es va donar l’ordre d’evacuació obligatòria a unes 620.000 persones entre els estats de Louisiana i Texas. El nivell de l’aigua més elevat s’espera a Cameron, a Louisiana, podria pujar fins a 6 metres.

S’espera que ara que ha arribat a terra generi tornados a Louisiana, Texas i Mississipí i caiguin pluges de 125 a 250 l/m² en aquestes regions.

Aquí teniu algunes imatges publicades a les xarxes socials

https://www.publico.es/internacional/laura-toca-tierra-costa-sureste-eeuu-huracan-categoria-cuatro.html

El ojo del potente huracán Laura, de categoría de intensidad cuatro -de un máximo de cinco-, tocó tierra este jueves en la costa de Luisiana (EE.UU.) con vientos máximos sostenidos de hasta 240 kilómetros por hora, informó el Centro Nacional de Huracanes (NHC) de Estados Unidos.

A la 01.00 hora local de Luisiana (06.00 GMT), el ojo de Laura, que amenaza con inundaciones “catastróficas” según el NHC, tocó tierra cerca de la localidad de Cameron, estaba ubicado 45 kilómetros al sursuroeste de Lake Charles y avanzaba en dirección norte a una velocidad de 24 kilómetros por hora.

Las autoridades han evacuado la zona

Las autoridades ordenaron ya este martes la evacuación de la zona de Lake Charles, donde viven unas 200.000 personas.

“Laura está avanzando sobre tierra en el suroeste de Luisiana. ¡PÓNGANSE A CUBIERTO AHORA! Considere estos vientos extremos inminentes como si se acercara un tornado y vaya de inmediato al sitio seguro en su refugio. ¡Actúe ahora para proteger su vida!”, alertó el NHC en su último boletín.

El huracán Laura ya ha dejado 21 muertos en Haití y cuatro en República Dominicana

El director del centro, Ken Graham, se dirigió en un vídeo a los residentes de la zona: “Es demasiado peligroso estar ahí afuera, espero que no estén allí, espero que hayan evacuado”.

Laura, que ya dejó 21 muertos a su paso por Haití y otros cuatro en República Dominicana, amenaza ahora a Luisiana y al este de Texas con marejada ciclónica de hasta 6 metros, vientos extremos e inundaciones repentinas a lo largo de esta noche y durante la mañana.

Próximos movimientos de Laura

Los meteorólogos del NHC pronostican, sin embargo, un “rápido debilitamiento” de la tormenta ahora que Laura ha tocado tierra.

En su trayectoria pronosticada, Laura se moverá tierra adentro a través de Luisiana y llegará a Arkansas la próxima noche para desplazarse el viernes sobre el valle central de Misisipí debilitado a depresión tropical.

https://www.ccma.cat/el-temps/lhuraca-laura-toca-terra-a-louisiana-amb-vents-de-240-kmh/noticia/3043726/