Augmenten a 45 els casos associats a virus de Nil i ja hi ha 20 ingressats a l’hospital

Aquest brot, el més gran que s’ha registrat a Andalusia, s’atribueix a l’augment en un 30% dels mosquits que hi ha als aiguamolls de el Parc Nacional de Doñana i del riu Guadalquivir a prop de la Pobla i Còria de el Riu, les poblacions sevillanes a les que s’ha detectat.

La majoria de les persones infectades pel virus de Nil Occidental (70-80%) no presenten símptomes. Algunes persones presenten malaltia febril. Aproximadament 1 de cada 5 persones que estan infectades presentaran febre juntament amb altres símptomes com mal de cap, dolor al cos, dolor en les articulacions, vòmits, diarrea o granellada. La majoria de les persones amb aquest tipus de malaltia es recuperen completament, però, la fatiga i la debilitat poden durar setmanes o mesos.

Poques persones presenten símptomes greus. Menys de l’1% de les persones infectades presentaran malaltia neurològica greu com l’encefalitis o meningitis (inflamació de el cervell o teixits que l’envolten). Els símptomes de malaltia neurològica poden causar mal de cap, febre alta, rigidesa en el coll, desorientació, tremolors, convulsions o paràlisi.
La malaltia greu pot ocórrer en persones de qualsevol edat. No obstant això, les persones majors de 60 anys corren el major risc d’emmalaltir greument. Les persones amb certes afeccions, com càncer, diabetis, hipertensió, malaltia renal i les persones que han rebut trasplantaments d’òrgans, també corren més risc d’emmalaltir greument.
Recuperar-se de la malaltia greu pot portar diverses setmanes o mesos. Alguns dels efectes neurològics poden ser permanents. A prop del 10% de les persones que presentin infecció neurològica causa de virus de Nil Occidental moriran.
No hi ha una vacuna ni tractaments antivirals específics per a la infecció de virus de Nil Occidental. Es poden usar analgèsics sense recepta per reduir la febre i alleujar alguns símptomes. En els casos més greus, generalment s’han d’hospitalitzar els pacients perquè rebin tractament simptomàtic, com líquids per via intravenosa, medicaments per al dolor i cures d’infermeria.

https://www.publico.es/sociedad/aumentan-45-casos-asociados-al-virus-del-nilo-y-ya-hay-20-ingresados-hospital.html

Los casos asociados al virus del Nilo, entre probables y confirmados, han subido este martes a 45, lo que supone tres más que ayer, lunes, y de ellos hay 20 pacientes ingresados, dos más que ayer, siete de ellos en la Unidad de Cuidados Intensivos (UCI), uno menos que ayer.

El número de muestras positivas al virus del Nilo es 31, dos más que ayer, y el número de casos confirmados es ocho, dos más que ayer, según han informado a Efe fuentes de la Consejería de Salud.

Hasta el momento han fallecido dos personas en Sevilla por el virus, una mujer de 85 años y un hombre de 77 años.

Este brote de virus del Nilo es el mayor que se ha registrado en Andalucía, lo que se atribuye al aumento en un 30% de los mosquitos que hay en los humedales del Parque Nacional de Doñana y del río Guadalquivir cercanos a La Puebla y Coria del Río, las poblaciones sevillanas en las que se ha detectado.