Simón alerta que la mitjana de nous contagis se situa per sota dels 40 anys

Els polítics asseguren, els que poden, que segur no hi haurà nou confinament, mentre, el nombre de contagis va pujant, ens confinaran quan no ens quedi més remei? O potser quan ja no serà necessari? Les dades ens diuen que es registra un repunt de casos de coronavirus a tot Espanya, amb 1.229 nous contagis en 24 hores, la xifra més alta des del 30 d’abril. Els joves que es creuen immunes, potser que pensin d’una vegada que no ho són.

https://www.ccma.cat/324/simon-alerta-que-la-mitjana-de-nous-contagis-se-situa-per-sota-dels-40-anys/noticia/3040156/

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, adverteix que en les darreres tres setmanes, l’edat mitjana de casos de coronavirus se situa entre els 36 i 38 anys. Una altra tendència nova en la pandèmia és que entre els joves hi ha casos greus, tot i que en un percentatge inferior i amb menys ingressos hospitalaris.

Tenim ara mateix pacients joves amb quadres greus ingressats a l’UCI. És veritat que no era l’habitual quan la majoria de casos eren persones grans però a mesura que el grup de població de risc s’està traslladant a les persones joves ho estem veient, peròen un percentatge molt inferior

En la compareixença setmanal d’aquest dijous, Simon ha reconegut que existeix un cert grau de transmissió comunitària i que en algunes zones, com a l’Aragó i Catalunya, ha excedit el que s’esperava. Ha afegit, però, que la situació no es pot comparar de cap manera amb la del març o l’abril.

El 60 per cent dels casos són ara asimptomàtics, apunta Simón, que creu que abans que acabi l’any podria haver-hi una vacuna contra la Covid-19.

Fernand Simón adverteix que entre els malalts joves també hi ha casos greus
Fernand Simón adverteix que entre els malalts joves també hi ha casos greus (EFE/Kiko Huesca)

Repunt de contagis amb el doble de casos

Segons dades del Ministeri de Sanitat, en una setmana s’han doblat els brots actius de coronavirus a l’estat espanyol. Actualment n’hi ha 483, encara que la gran majoria, el 75 per cent, tenen deu casos o menys.

Entre els brots actius, el 34 per cent s’han produït en l’àmbit social i d’aquests, les festes familiars han estat l’origen de 90 brots i 770 casos. L’oci ha originat 30 rebrots però curiosament molts més casos, 1.000.

Per tot això, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, demana a la població que assumeixi “noves maneres de relacionar-se”, en grups estables.

Hem d’aprendre a relacionar-nos d’una manera diferent, controlant el nostre cercle de contactes i procurant relacionar-nos el més possible amb grups estables. Això és una responsabilitat col·lectiva i compartida

Repunt de contagis

L’últim recompte de casos mostra un repunt, dijous, de fins els 1.229 nous contagis en un sol dia, la xifra més alta des del 30 d’abril. La xifra total de casos a Espanya és de 285.430, el 75% dels quals han tingut lloc a Catalunya, l’Aragó, Madrid i el País Basc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *