Dow realitza una aturada no programada per un contratemps en el subministrament elèctric

La greu explosió que va tenir lloc 14 de gener al complex petroquímic de Tarrragona va provocar un efecte dòmino que va arrasar a mitja dotzena d’empreses. La seguretat ha de ser un dels pilars del polígon industrial, més en la situació de pandèmia que vivim.

Dow ha informat que aquest migdia ha hagut de realitzar una aturada no programada al polígon Nord a causa d’un contratemps en el subministrament elèctric, que ha deixat sense energia les instal·lacions de Dow en aquest indret.

L’aturada no programada ha estat a l’àrea d’hidrocarburs i, en conseqüència, estan fent un ús intermitent de la torxa. «Cal recordar que les torxes del complex industrial formen part dels sistemes i elements de seguretat de les plantes de producció, i és habitual que funcionin durant els processos d’anomalies de procés, fins al restabliment de la situació de normalitat», comuniquen des de l’empresa, des d’on asseguren que «l’anomalia produïda no suposa cap risc per a la població, així com tampoc ha comportat cap problema de seguretat per al personal de Dow».

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Dow-para-la-planta-de-hidrocarburos-de-La-Pobla-de-Mafumet-y-activa-la-antorcha-20200518-0049.html

Dow para la planta de hidrocarburos de La Pobla de Mafumet y activa la antorcha

Sobre las dos y media de la tarde, y “debido a un contratiempo en el suministro eléctrico”, que ha dejado sin energía las instalaciones de Dow en el polígono petroquímico norte, se ha producido una parada no programada del área de hidrocarburos.

En consecuencia, la planta está haciendo un uso intermitente de la antorcha.

La empresa recuerda que que las antorchas del complejo industrial forman parte de los sistemas y elementos de seguridad de las plantas de producción, y es habitual que funcionen durante los procesos de anomalías de proceso, hasta el restablecimiento de la situación de normalidad.

La anomalía producida no supone ningún riesgo para la población, así como tampoco ha comportado ningún problema de seguridad para el personal de Dow, añade la empresa

https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2020/05/18/dow_realitza_una_aturada_no_programada_per_contratemps_subministrament_electric_82518_1091.html?