El coronavirus deixa el mar sense creuers de passatgers per primer cop en dècades

Durant la pandèmia han estat diversos els creuers amb problemes per trobar cap port que els acollís. Aquesta setmana han arribat a port els últims creueristes que encara quedaven navegant, en plena crisi del coronavirus. Probablement és la primera vegada des de finals del segle XIX que no hi ha grans vaixells que transportin passatgers als mars del món. Ara només hi queden vaixells de càrrega, de pesca, petrolers o de l’exèrcit.

Dimecres va atracar a Gènova el Costa Deliziosa, que havia sortit el 5 de gener d’aquest port italià per fer la volta a món en 117 dies, amb 1.800 creueristes i prop de 900 tripulants, sense imaginar que la pandèmia els canviaria els plans.

Passatgers del creuer Costa Deliziosa esperen per desembarcar a GènovaPassatgers del creuer Costa Deliziosa esperen per desembarcar a Gènova (Reuters / Massimo Pinca)

Dilluns van desembarcar a Barcelona 168 espanyols i altres passatgers europeus, amb l’autorització del govern espanyol. Estaven confinats al vaixell des del 15 de març, sense poder tocar terra.

Els hotels flotants de diverses empreses han hagut de quedar amarrats a port. A Dubai, 13 creuers van aconseguir el permís de les autoritats per desembarcar tothom qui anava a bord. En total, 29.000 passatgers (el 80% dels quals eren europeus) i 10.000 membres de les tripulacions.

El director executiu del port Rashid, de Dubai, Mohamed al-Mannai, explica que van fer tests a tots els passatgers:

“Vam prendre les mesures estrictes necessàries amb aquests vaixells que arribaven, incloent-hi la presa de tests per part de personal sanitari format en aquesta mena d’exàmens. També vam prendre mesures per a la repatriació d’aquests passatgers a través de l’aeroport de Dubai.”

Durant la pandèmia han estat diversos els creuers amb problemes per trobar cap port que els acollís. Per a la història quedarà el cas del Diamond Princess, que va haver de tornar al port japonès de Yokohama. A bord hi va haver 712 infectats, 13 dels quals van morir. Després d’haver fet la quarantena corresponent, la resta de passatgers va poder desembarcar el 27 de febrer.

A Nagasaki encara hi ha atracat el Costa Atlàntica, amb 50 membres de la tripulació afectats pel coronavirus a bord.

https://www.ccma.cat/324/el-coronavirus-deixa-el-mar-sense-creuers-de-passatgers/noticia/3006930/

https://www.elconfidencial.com/mundo/2020-04-24/coronavirus-japon-crucero-italiano-sin-pasajeros-48-casos_2564111/

Otros 14 casos de covid en un crucero italiano sin pasajeros y con 622 tripulantes a bordo

El balance de contagiados asciende así a 48, ya que las autoridades niponas ya habían confirmado 34 casos anteriores, incluida una persona que tuvo que ser trasladada al hospital

Foto: Costa Atlantica en Nagasaki (Reuters)
Costa Atlantica en Nagasaki (Reuters)

Japón ha comunicado este jueves que otras 14 personas están contagiadas de coronavirus en el crucero italiano ‘Costa Atlantica’, atracado en el puerto japonés de Nagasaki, que no tiene ningún pasajero a bordo pero sí 622 tripulantes.

El balance de contagiados en el navío asciende así a 48, ya que las autoridades niponas ya habían confirmado 34 casos anteriores, incluida una persona que tuvo que ser trasladada a una instalación sanitaria en la ciudad después de empeorar, según ha trasladado la agencia nipona Kiodo.

RUBÉN RODRÍGUEZ

Se ha pedido a las 622 personas restantes que permanezcan en sus camarotes. No obstante, unas 130 necesitan abandonar sus habitaciones para atender las labores de mantenimiento del barco y los nuevos contagios se han confirmado dentro de este grupo, según han informado las autoridades de la prefectura de Nagasaki.

El crucero, de la naviera italiana ‘Costa Cruceros’, está fondeado en el muelle del astillero de Mitsubishi Industrias Pesadas en el puerto de Nagasaki, donde está siendo sometido a un proceso de reparaciones desde el pasado 29 de enero.

Estaba previsto en un inicio que el barco fuera sometido a reparaciones en China, pero acabó atracando en Japón debido al brote de coronavirus, que fue registrado en diciembre en Wuhan.