Descobertes quatre noves espècies de taurons que caminen sobre les seves aletes (vídeo)

Aquest tipus de taurons descoberts a Austràlia caminen i neden en aigües poc profundes i no són una amenaça per a les persones

Un grup de científics de la universitat australiana de Queensland han descobert quatre noves espècies de taurons que caminen en aigües poc profundes d’Austràlia i Nova Guinea.

Són taurons que tenen una manera de desplaçar-se molt curiosa: utilitzen les aletes per caminar:

Vídeo de la Universitat de Queensland

Després de dotze anys d’estudi, un article publicat a la revista Marine and Freshwater Research ha fet públic el descobriment. Aquestes noves espècies dupliquen el nombre de taurons d’aquest tipus coneguts.

UQ Medicine@UQMedicine

Four new species of walking shark discovered in the waters of Australia and New Guinea. Continuing coverage via @IFLScience http://bit.ly/2RLRjds 

Images: Image: Mark Redmann

Mostra la imatge al Twitter

Christine Dudgeon, que encapçala l’equip que ha fet el descobriment, explica que aquest és un tipus de tauró que viu en aigües molt poc profundes. És per això que és dels principals depredadors que es troben als esculls durant les marees baixes.

Però aquests tipus de taurons que caminen no són una amenaça per a les persones, ja que, segons assegura Dudgeon, s’alimenten de petits crustacis i mol·luscos:

“La seva capacitat per suportar ambients amb poc oxigen i caminar sobre les seves aletes els dona un avantatge notable sobre les seves preses, que són petits crustacis i mol·luscs.”

Característiques úniques

Els taurons que caminen fan un metre de llarg de mitjana i no tenen res a veure amb la resta d’espècies de taurons. Christine Dudgeon explica els possibles motius que fan que siguin un tipus d’espècie de taurons totalment diferent:

“Les dades suggereixen que les noves espècies han evolucionat després que els taurons s’allunyessin de la seva població original, s’aïllessin genèticament en noves àrees i es convertissin en noves espècies.”

https://www.elperiodico.com/es/medio-ambiente/20200124/tiburones-caminan-sobre-aletas-7820633

Los escualos, que andan en aguas muy poco profundas y que no suponen una amenaza para las personas, han sido hallados en los mares del norte de Australia y Nueva Guinea
Descubiertas cuatro nuevas especies de tiburones que caminan sobre sus aletas / EUROPA PRESSCuatro nuevas especies de tiburones tropicales, que usan sus aletas para caminar sobre el fondo marino en aguas muy poco profundas, han sido descubiertas en el norte de Australia y Nueva Guinea.

Los ‘tiburones caminantes’ han sido descubiertos por científicos de la Universidad de Queensland, estado australiano frente a la gran barrera de coral.

La doctora Christine Dudgeon, autora principal del trabajo, ha asegurado que los tiburones son los principales depredadores en los arrecifes durante las mareas bajas.

No son una amenaza para las personas

“Con menos de un metro de largo de media, los ‘tiburones caminantes’ no representan una amenaza para las personas, pero su capacidad para soportar ambientes con poco oxígeno y caminar sobre sus aletas les da una ventaja notable sobre sus presas, que son pequeños crustáceos y moluscos“, ha asegurado la doctora Dudgeon en un comunicado. La doctora añade que estas cuatro nuevas especies descubiertas viven en aguas costeras alrededor del norte de Australia y la isla de Nueva Guinea.

“Los datos sugieren que las nuevas especies evolucionaron después de que los tiburones se alejaron de su población original, se aislaron genéticamente en nuevas áreas y se convirtieron en nuevas especies”, ha concluido la doctora Dudgeon.

El estudio fue publicado en la revista ‘Marine and Freshwater Research’.

https://www.ccma.cat/324/taurons-que-caminen-amb-les-aletes-cientifics-descobreixen-quatre-noves-especies/noticia/2984496/