Mor una tortuga babaua petita amb 104 trossos de plàstic a l’intestí

Un centre de protecció animal de Florida denuncia a les xarxes socials la mort d’aquesta petita tortuga, que cabia al palmell d’una mà.

L’associació de protecció dels animals Gumbo Limbo de Florida ha compartit a través de les xarxes socials la troballa d’una tortuga babaua amb 104 peces de plàstic als budells.

La tortuga, que cabia dins del palmell d’una mà, encara era viva quan la van trobar a prop de la costa de Boca Raton, i va acabar morint a causa de la gran quantitat de plàstic ingerida.

Els científics fa temps que adverteixen que quan el plàstic s’aboca a l’oceà es descompon en centenars de microplàstics que són devorats per les criatures marines. Durant la temporada de nidificació, que s’estén des de l’agost fins al novembre, les tortugues marines joves van a terra a excavar els nius i hi ponen els ous. Aquesta acció fa vulnerables les tortugues als perills addicionals de la contaminació.

“Les petites tortugues que fan niu a les platges necessiten la nostra ajuda. El 100% de les que vam trobar i no van sobreviure, tenien plàstic a l’aparell digestiu. Aquesta minúscula tortuga babaua s’havia empassat 104 peces de plàstic. Tots ens hem d’implicar per aconseguir que els oceans estiguin nets de plàstic.”

Gumbo Limbo Nature Center@GumboLimboNC

Tiny turtles washing up on beaches need our help. 100% of ours that didn’t survive had plastic in their GI tracts. This tiny loggerhead had eaten 104 pieces of plastic. We all need to do our part to keep our oceans .

Small sea turtle on a table with tiny pieces of plastic next to it.

El centro Gumbo Limbo de Florida (EE UU) ha denunciado a través de sus redes sociales las consecuencias últimas del uso abusivo de los plásticos a través de una desoladora imagen. Se trata de una tortuga boba que fue hallada muerta con 104 trozos de plástico en su interior. “Las pequeñas tortugas que se bañan en las playas necesitan nuestra ayuda”, apunta la organización. “Ninguno de nosotros sobreviviría teniendo plástico en sus tractos gastrointestinales. Esta pequeña tortuga boba había ingerido 104 piezas de plástico. Todos debemos poner de nuestra parte para mantener nuestros océanos”, concluyen. Y es que uno de los ejemplos más visibles de la contaminación plástica en el mundo es la aparición de gigantescas manchas con fragmentos flotantes de este material en los océanos, como la que se ha identificado en el norte del Pacífico, y que ya se extiende por cientos de miles de kilómetros cuadrados.

Ver más en: https://www.20minutos.es/noticia/3789928/0/hallan-muerta-tortuga-marina-plastico-interior/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *