El coala, funcionalment extint a Austràlia

Els coales estan “funcionalment extints”: per què només queden 80.000 exemplars. Estan desapareixent pel canvi climàtic. Si res hi posa remei aquesta serà l’última generació de coales.

Són un dels animals més característics. Hi ha poques espècies tan exòtiques que siguin més conegudes que els coales, però això podria canviar en els propers anys. I és que, segons apunten els experts, l’espècie estaria a prop de desaparèixer en la propera generació a causa de la pèrdua d’hàbitats que estan patint i l’absència d’una quantitat suficient d’adults reproductors que sostingui la seva evolució.

La població s’ha reduït tant que ja no té cap efecte en l’entorn que l’envolta i el nombre d’adult reproductors que queden amb vida són insuficients per a sostenir l’espècie. Segons aquests investigadors, qualsevol tipus de malaltia genètica o patogen significaria la fi de l’espècie.

Els coales sempre han ajudat a l’ecosistema d’Austràlia en mastegar les fulles dels arbres dels seus boscos i fertilitzar el sòl amb els seus excrements. Però ja estan classificades com a vulnerables a Queensland, Nova Gal·les del Sud i la zona de Sidney. I encara que no estan catalogats com a vulnerables a Victoria o al sud d’Austràlia, es deu al fet que es creu que les poblacions locals ja s’han extingit.

https://www.publico.es/sociedad/koala-funcionalmente-extinto-australia.html

La ONG Australian Koala Foundation ha dado la voz de alerta y ha denunciado que los koalas podrían estar “funcionalmente extintos”. Según las estimaciones de la fundación, tan solo quedan 80.000 ejemplares de esta especie en Australia. Para luchar contra este proceso, reclaman la aplicación de una ley de protección.

Se calcula que entre 1890 y 1927 fueron abatidos unos ocho millones de koalas.Que se cazaban para utilizar su piel. El comunicado revela también que de 128 distritos en los que habitaban koalas, ya han desaparecido de 41. Las principales razones que han llevado a esta situación son dos: la destrucción de los hábitats del koala y la desaparición de los eucaliptos.

Con el término “funcionalmente extinto” se evidencia que la población de los koalas ha disminuido hasta tal punto que ya no desarrollan un papel importante como miembros del ecosistema, y eso que durante cientos de años, los koalas han tenido un papel relevante en favor de la conservación de los bosques. Se dedicaban a comer las hojas superiores y, además, sus excrementos, contribuyen al reciclaje de nutrientes.

https://www.elconfidencial.com/tecnologia/2019-05-16/koalas-extincion-problemas-cambio-climatico_2004090/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *