Una balena s’empassa un submarinista i l’escup viu poc després (vídeo)

El mamífer es va empassar gairebé del tot a l’home amb altres peixos i després el va acabar escopint en una platja de Ciutat del Cap.

Rainer Schimpf, un expert submarinista de 51 anys que treballar per un tour operador a Sud-Africa des de fa 15 anys, ha estat dins la boca d’una balena durant uns segons.

Ell i el seu equip estaven enregistrant unes imatges per documentar un banc de sardines quan va notar una forta pressió i tot es va quedar a les fosques. De seguida va saber el que passava, era a l’interior de la boca d’una balena.

En declaracions a Barcroft TV explica que estava intentant captar les imatges d’un tauró quan la balena se’l va empassar. Schimpf assegura que només pensava en sobreviure:

“Res pot preparar-te per acabar a l’interior de la balena: és instint pur. Vaig contenir el meu alè perquè vaig pensar que anava a submergir-se i m’alliberaria a una part profunda de l’oceà, l’interior era molt fosc”

El col·lega de Rainer, el fotògraf Heinz Toperczer, es va mantenir a bord amb l’altre grup per documentar la producció amb la seva càmera i va aconseguir captar el moment:

“De sobte, els dofins van sortir de l’aigua, va sortir un esprai blanc i després va aparèixer una balena i el va agafar!”

Les balenes no són depredadors així que el que va passar va ser un accident. Quan es va adonar el va deixar anar ràpidament.

El primer que va fer Schimpf quan va pujar al vaixell va ser preguntar a Toperczer si havia aconseguit les imatges perquè sabia que era un moment molt especial.