Polònia exporta 2.500 tones de carn de vaques malaltes a Espanya i a onze països més

Polònia ha exportat a diversos països europeus unes 2.500 tones de carn procedent de vaques malaltes. Així ho va reconèixer dijous la inspecció veterinària polonesa. La carn es va exportar a Espanya i a onze països més.
Més de 350 tones a Espanya. Segons el Ministeri de Consum, la carn exportada a Espanya va arribar a tres comunitats autònomes: Balears, País Basc i Madrid. També explica que l’alerta del govern de Polònia incloïa les empreses destinatàries, el nom del producte enviat i dates d’enviament. En total són 367,58 quilos. El Ministeri ha transmès tota aquesta informació a totes les comunitats autònomes perquè prenguin les mesures per retirar el producte.

La resta de països afectats són: Finlàndia, Hongria, Alemanya, Letònia, Estònia, Romania, Suècia, França, Lituània, Portugal i Eslovàquia. Eslovènia, que no estava a la llista de països importadors, ha reconegut que també ha detectat carn de vaca en mal estat procedent d’aquesta partida. Les autoritats eslovenes han explicat que es tractava de kebabs que hi havien arribat des d’Alemanya.

Les autoritats poloneses van reconèixer els fets després que un vídeo enregistrat amb càmera oculta per la cadena de televisió local TVN24 mostrés el sacrifici de bestiar malalt en un escorxador d’Ostrów Mazowiecka, al nord del país. Les imatges es van difondre el cap de setmana passat.

El govern polonès va activar dimarts el Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos per informar la resta d’estats europeus. Segons l’alerta, s’han dut a terme controls veterinaris inadequats i, per tant, la carn és “presumiblement no apta per al consum humà”.

La Comissió Europea està establint la traçabilitat per identificar la carn en mal estat. Ha instat tots els estats afectats a retirar del mercat de forma urgent tots els productes derivats d’aquesta partida.

Carn retirada a Portugal i França

Portugal va anunciar dijous que havia retirat del mercat uns 99 quilos d’aquesta carn. Per la seva banda, França en va localitzar 795 quilos a nou empreses. El ministre d’Agricultura, Didier Guillaume, va manifestar que es tractava d’un frau sanitari i que les empreses franceses havien estat enganyades.

https://www.ccma.cat/324/polonia-exporta-2-500-tones-de-carn-de-vaques-malaltes-a-espanya-i-onze-paisos-mes/noticia/2901326/

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20190201/polonia-carne-espana-mal-estado-7280102

Un matadero polaco ha exportado alrededor de 2.500 toneladas de carne de vacas enfermas a 10 países de la Unión Europea (UE), entre ellos España, según ha reconocido la inspección veterinaria de Polonia.

Además de España, que ha localizado cerca de 367 kilos, los países importadores de esta partida son Finlandia, Hungría, Estonia, Rumanía, Suecia, Francia, Lituania, Portugal y Eslovaquia, y también se distribuyó a 20 puntos de venta en Polonia, de donde ya ha sido retirada.
La Comisión Europea (CE) ha instado a los países afectados a retirar de forma urgente del mercado todos los productos derivados de dicha partida.

Los servicios sanitarios franceses han localizado en nueve empresas del país 795 kilos de carne de vacas enfermas exportada por Polonia, explicó este viernes el ministro francés de Agricultura, Didier Guillaume. En una entrevista al canal “CNews”, el ministro precisó que de ese total “150 kilos ya se han recuperado” y reconoció que no se sabe si una parte ha podido ser distribuida en las tiendas. Dijo esperar tener más elementos en las próximas horas.

Cámara oculta

En cualquier caso, afirmó que se trata de un “fraude sanitario” y que las empresas francesas -de las que no dio los nombres y que se encuentran localizadas en cuatro departamentos- han sido engañadas.

Portugal ya retiró este jueves del mercado un lote de 99 kilogramos de carne de vaca procedente de un matadero de Polonia que no tenía condiciones para el consumo y dio la alerta a las autoridades europeas.

Las autoridades veterinarias de Polonia han reconocido la exportación de carne de vacas en mal estado después de que un vídeo grabado con cámara oculta por la cadena de televisión local TVN24 mostrase el pasado fin de semana el sacrificio de ganado vacuno enfermo en un matadero de Ostrów Mazowiecka (norte del país).

La inspección veterinaria polaca ha retirado el permiso para operar al matadero involucrado.

Polonia produce más de 550.000 toneladas de carne de vacuno al año, de las cuales un 85 % se destina a la exportación.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *