Més de 5.000 persones a Austràlia picades per caravel·les portugueses

L’autoritat responsable del rescat marítim a l’estat australià de Queensland va anunciar que les caravel·les portugueses havien arribat a un total de 22.282 banyistes, víctimes de picades extremadament doloroses, entre l’1 i el 7 de gener.

La perillosa caravel·la portuguesa va arribar  també a les platges de Mallorca el maig de l’any passat. El servei de coordinació de platges i zones de bany de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma va activar un protocol d’actuació i inspecció després de la troballa d’un exemplar mort de caravel·la portuguesa (‘Physalia physalis’) a la platja del Molinar, a la zona del monument de la Rosa dels Vents. Veure també https://www.pressdigital.es/texto-diario/mostrar/1089073/peligrosa-carabela-portuguesa-llega-playas-mallorca

El nom comú d’aquesta espècie, caravel·la portuguesa, prové del seu nom portuguès caravel·la portuguesa, i es diu així per la part aèria del cos, és a dir, la part que normalment és damunt de l’aigua, que és similar a una vela triangular dels vaixells portuguesos dels segles XV i XVII, que també s’anomena vela llatina.

La caravel·la portuguesa no té ulls, ossos ni anus, i excreta directament per la boca. A més de la vela gelatinosa que li permet recórrer els oceans impulsada pels vents, les marees i els corrents marins, del cos central pengen nombrosos tentacles que li serveixen per a agafar les preses i amb els quals pot aplegar a tindre una llargària de 30 metres.

Aquest tentacles estan proveïts de càpsules urticants denominades cnidocists, que poden paralitzar un peix gran i afectar seriosament l’ésser humà.

https://www.pressdigital.es/texto-diario/mostrar/1293988/5000-personas-australia-picadas-carabelas-portuguesas

Más de 5.000 personas fueron picadas en Australia por animales marinos (physalia physalis), conocidos como “caravelas-portuguesas”, similares a las medusas, que invadieron la costa norte de Australia durante el fin de semana, forzando el cierre de las playas.

La autoridad responsable del rescate marítimo en el estado australiano de Queensland anunció que las carabelas portuguesas habían alcanzado un total de 22.282 bañistas, víctimas de picaduras extremadamente dolorosas, entre el 1 y el 7 de enero. En el mismo período de 2018, el número de picaduras fue de 6.831.

Al menos cuatro playas permanecen cerradas este lunes, y los medios de comunicación locales informan de una “invasión” de estos animales transparentes, con reflejos azules.

Varias personas sufrieron un shock anafiláctico y fueron tratadas por paramédicos.

Las condiciones inusualmente fuertes de oleaje en el noreste empujaron a las ‘bluebottles’ a la costa australiana.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Physalia_physalis