Experts vaticinen que 2019 SERÀ L’ANY MÉS CÀLID REGISTRAT

NOAA va informar que “molt probablement” 2019 serà un dels 10 anys més calorosos. És molt factible que un esdeveniment de “el Niño”estigui en formació. Aquest potenciarà el clima extrem ja empitjorat pel canvi climàtic i augmentarà les possibilitats de que l’any 2019 sigui l’any més càlid registrat a la història de la humanitat, adverteixen els científics.

Hi ha un 80 per cent de probabilitats que El Niño ja hagi començat i que duri fins a almenys fins de febrer de 2019, segons el Centre de Prediccions Climàtiques de l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica.

Els efectes de “el Niño” han estat més severs en els últims anys a causa del escalfament global; i, al seu torn, empitjoraran a mesura que les temperatures continuïn augmentant, d’acord amb un estudi recent publicat a la revista Geophysical Research Letters.

“Si ocorre un esdeveniment de “el Niño”, és completament possible que 2019 sigui l’any més càlid de la història”, va esmentar la coautora Samantha Stevenson, científica meteorològica de la Universitat de Califòrnia, Santa Bàrbara.

Els quatre anys més calorosos han estat els últims quatre, de 2015 a 2018, impulsats per l’augment de les emissions de diòxid de carboni (CO2) que retenen la calor, i que també han arribat a nivells rècord, segons l’Organització Meteorològica Mundial (WMO , en la sigla en anglès). El clima de la Terra ha estat més càlid que el clima mitjana del segle XX durant els últims 406 mesos consecutius. Això vol dir que ningú menor de 32 anys d’edat ha experimentat un mes més fred que la mitjana.

Cada fracció de grau de calor influeix en la salut dels éssers humans i en l’accés a aliments i aigua fresca, en l’extinció de plantes i animals, en la continuïtat d’esculls de corals i la vida marina, ha assenyalat Elena Manaenkova, secretària general adjunta de la WMO “

Un món més càlid es tradueix en més i més intensos extrems pel que fa a les condicions climàtiques destructives i perilloses, com les onades de calor, els incendis forestals, les sequeres, les inundacions i les tempestes violentes. Hi va haver 70 ciclons tropicals o huracans en l’hemisferi nord en 2018 en comparació amb la mitjana a llarg termini de 53. Les fortes tempestes que, en general, trenquen rècords van portar destrucció a les Illes Mariannes, les Filipines, Vietnam, Corea i Tonga. Als Estats Units, els huracans Florence i Michael van causar grans danys econòmics i una considerable quantitat de víctimes, va destacar la WMO en la seva declaració anual del clima.

Les onades de calor van causar una sorprenent pèrdua de productivitat en 2018, perquè solia fer molta calor per treballar o fins i tot per estar a l’aire lliure de manera segura. L’any passat, es va desaprofitar una increïble quantitat d’hores de treball (153.000 milions) a causa de les onades de calor, gairebé tres vegades més que en l’any 2000, d’acord amb l’informe de 2018 sobre la salut i el canvi climàtic de Lancet Countdown publicat el 28 de novembre.

L’esdeveniment més recent de “el Niño” va acabar en 2016 i va estar relacionat amb el catastròfic blanqueig de corals a la Gran barrera de corall, sequeres severes a l’Àfrica, Amèrica del Sud i regions del Pacífic i la regió sud-est d’Àsia, i incendis forestals a Indonèsia i Canadà.

“El Niño” i el seu oposat, “la Niña”, formen un cicle natural que pot durar des d’uns mesos fins a dos o tres anys. Quan ocorren, els patrons climàtics de tot el món es poden veure afectats, en produir una varietat d’efectes sobre el rendiment del cultiu, la fam, les demandes de sistemes de calefacció i aire condicionat en cases i edificis, els riscos d’incendi, el blanqueig de corals i les condicions climàtiques extremes. Els investigadors assenyalen que els efectes dels esdeveniments de “el Niño/ la Niña” han estat cada vegada més severs durant els últims 20 anys a causa d’un clima més càlid.

La combinació d’un escalfament causat per l’home i un ascens natural a les temperatures augmenta les possibilitats que qualsevol any nou de “el Niño” sigui el més càlid de la història, va esmentar el científic meteorològic Michael Mann de la Universitat Estatal de Pennsilvània.

https://www.concienciaeco.com/2018/12/23/expertos-vaticinan-que-2019-sera-el-ano-mas-calido-registrado/

Un nuevo informe de la agencia meteorológica Met Office indica que 2019 podría ser el año más cálido registrado, debido al cambio climático y al efecto de El Niño.

El pronóstico sugiere que 2019 estará cerca del alcanzar un nuevo récord de temperatura debido al debido al aumento de los niveles de gases de efecto invernadero sumado al calentamiento relacionado con El Niño en el Pacífico.

La Met Office vaticina que el promedio de temperatura global para 2019 estará entre 0,98 ° C y 1,22 ° C, con una estimación media de 1,10 ° C, por encima del período promedio preindustrial de 1850–1900. 

Desde que se tienen registros, 2016 es el año más cálido registrado con una estimación central de 1,15 ° C por encima de la misma base.

Los expertos coinciden: Según el Climate Protection Center de la Administración Nacional Oceánica y Atmosférica estadounidense (NOA), que existe una probabilidad del 80 por ciento de que en 2019 se produzca un efecto del El Niño, y que será de gran virulencia, como lo han sido en lo últimos años debido a las subidas de temperatura.

19 DE LOS 20 AÑOS MÁS CÁLIDOS DESDE EL AÑO 2000

El profesor Adam Scaife, responsable del informe, dijo:

“Nuestras previsiones sugieren que para finales de 2019, 19 de los 20 años más cálidos registrados se habrán producido desde el año 2000“.

El último informe del IPCC declaró las dramáticas consecuencias que ocurrirán si no se toman medidas urgentes. Este informe destacó la importancia de mantener el aumento de la temperatura promedio mundial por debajo de 1,5° C.

Los científicos tienen la certeza en que el calentamiento superior a al 1.5°C daría lugar a olas de calor más severas, especialmente en los trópicos.

El Ártico podría tener veranos sin hielo una vez cada década o dos si se alcanzan los 2°C.

Los arrecifes de coral desaparecerían casi por completo con 2 grados de calentamiento, con solo un 10-30% de supervivencia a 1.5° C.

2018 se podría situar como 4º año más cálido: 2019 estaría entre los cinco primeros

http://www.librediariodigital.net/texto-diario/mostrar/1282332/2019-podria-ano-calido-hasta-ahora