Trobada morta a Indonèsia una balena amb milers d’objectes de plàstic a l’estómac

  

Els efectes nefastos del plàstic als mars i oceans d’arreu del món s’ha tornat a posar de manifest, un cop més. Aquesta vegada ha estat a Indonèsia, on han trobat mort un catxalot de 9 metres i mig amb més de 1.000 objectes de plàstic a l’estómac.

Més de 115 gots, 2 parells de xancletes, 4 ampolles, 25 bosses, un sac de niló,… fins a 6 quilos de plàstic, segons ha explicat al The Guardian un oficial del parc natural on han trobat l’animal.

“Tot i que no hem pogut descobrir la causa de la mort, el que hem vist és veritablement horrible” ha declarat Dwi Suprapti, una de les coordinadores de WWF Indonesia, al mateix diari.

L’animal ha estat localitzat en aigües del parc natural de Wakatobi, al sud est de l’illa de Cèlebes, una de les més grans de l’arxipèlag indonesi, on hi viuen 260 milions de persones. Es tracta d’un parc famós entre els submarinistes per la seva gran àrea de corall i per la diversitat de vida marina, amb balenes i rajades.

De fet, el 60% del plàstic que acaba als oceans surt de Tailàndia, Indonèsia i tres països més, la Xina, les Filipines i el Vietnam, segons un informe del 2015 de l’organització ecologista Ocean Conservancy i el McKinsey Center for Business and Environment.

Indonèsia, el quart país més poblat del món, està en segon lloc, darrera la Xina, com la nació que més plàstic aboca als oceans, segons un altre estudi publicat a la revista Science al gener.

El país es va comprometre a invertir mil milions de dòlars a l’any per reduir els residus abocats al mar en un 70% el 2025. El ministre coordinador d’Afers Marítims indonesi, Luhut Binsar Pandjaitan, creu que la troballa del catxalot hauria de fer augmentar la consciència entre la població sobre la necessitat de reduir l’ús de plàstic.

Nosaltres també hem d’apendre molt!

https://www.publico.es/sociedad/hallada-muerta-indonesia-ballena-miles-objetos-plastico-estomago.html

Un cachalote fue hallado muerto en un parque nacional en Indonesia con casi seis kilos de residuos plásticos en su estómago, incluidas 115 tazas, dos pares de chanclas, cuatro botellas y 25 bolsas, según recoge The Guardian a través de las autoridades locales. 

El animal de 9,5 metros fue encontrado en aguas próximas a la isla de Kapota, parte del Parque Nacional Wakatobi, al sureste de las Célebres, dijo en un comunicado la administración de la reserva.

El parque es famoso entre los aficionados al buceo por su enorme área de corales y vida marina diversa, donde pueden observarse rayas y ballenas. Se desconoce la causa de muerte del cachalote, pero los responsables del parque hallaron botellas y bolsas de plástico, sandalias y un saco con más de 1.000 fragmentos de cuerda en el estómago de la ballena.

En junio, la muerte de una ballena piloto en Tailandia con 80 piezas de desechos plásticos en su estómago acaparó las portadas de los medios locales, pero atrajo poco la atención fuera del país.

Cinco países asiáticos —China, Indonesia, Filipinas, Vietnam y Tailandia— son responsables de hasta un 60% de los residuos plásticos que llegan a los océanos, según la organización ecologista Ocean Conservancy y el McKinsey Center for Business and Environment.

Indonesia, que quedó en segundo lugar por detrás de China en un estudio de 2015 sobre la contaminación en los océanos a causa del plástico, prometió invertir 1.000 millones de dólares al año para reducir los residuos vertidos al mar en un 70% para 2025

http://www.ccma.cat/324/troben-mort-un-catxalot-a-indonesia-amb-mes-de-1000-objectes-de-plastic-a-dins/noticia-amp/2888172/?__twitter_impression=true