Califòrnia pateix l’incendi més gran de la seva història

Mai s’està preparat per un gran incendi forestal.Els incendis forestals són provocats per una diversitat de factors, entre els que juga un paper cada vegada més important el canvi climàtic.Les condicions climàtiques superaran els esforços per prevenir els incendis. 

L’incendi de Mendocino, a Califòrnia, es converteix en el més gran de la història de l’estat. L’incendi forestal declarat al comtat californià de Mendocino, a 145 quilòmetres al nord de San Francisco, s’ha convertit en el més gran de la història de l’estat nord-americà.

Les flames han calcinat ja 114.800 hectàrees i continuen creixent, segons el Departament de Silvicultura i Protecció contra Incendis de Califòrnia. L’incendi ha superat al ‘Thomas’, que va cremar 114.078 hectàrees als comtats de Santa Bàrbara i Ventura l’any 2017, mentre s’espera que les condicions climàtiques òptimes persisteixin.

  El nombre de morts al nord de Califòrnia pels incendis forestals ha augmentat a set, segons han comunicat les autoritats aquest diumenge, al mateix temps que han advertit que dos dels incendis més difícils de controlar a la zona han augmentat més d’un 25 per cent durant la nit.

https://www.catalunyapress.cat/texto-diario/mostrar/1155728/califrnia-pateix-lincendi-mes-gran-seva-histria

L’incendi forestal declarat al comtat californià de Mendocino, a 145 quilòmetres al nord de San Francisco, s’ha convertit en el més gran de la història de l’estat nord-americà.

L’incendi ha superat el ‘Thomas’, que va cremar 114.078 hectàrees als comtats de Santa Barbara i Ventura l’any 2017, mentre s’espera que les condicions climàtiques òptimes persisteixin.

“Desafortunadament, no tendran un descans ràpid”, ha assenyalat el meteoròleg del Servei Meteorològic Nacional, Brian Hurley, fent referència als bombers. “Fa bastant calor i és sec i seguirà així”, ha asseverat.

Hurley ha assenyalat que les temperatures podrien aconseguir els 43 graus centígrads al nord de Califòrnia durant els pròxims dies, amb ràfegues de vent que aviven les flames.

El ‘Mendocino Complex’, que ha destruït 75 cases i ha obligat milers de persones a fugir, és el més gran dels vuit incendis forestals que han estat fora de control a Califòrnia, fet que va portar el president nord-americà, Donald Trump, a declarar un “desastre major” a l’estat.

Un total de gairebé 3.900 persones lluiten contra el foc de Mendocino, que inclouen tripulacions d’Arizona, Washington i Alaska.

Uns 200 soldats d’una brigada de la base de Lewis-McChord, prop de Tacoma, Washington, també han estat cridats per ajudar en una de les temporades d’incendis més destructives de la història.

https://www.aldia.cat/internacional/noticia-augmenta-set-nombre-victimes-mortals-pels-incendis-california-20180805102338.html

https://www.publico.es/public/canvi-climatic-l-augment-dels.html