La NASA anuncia la seva primera missió al Sol per al 2018

La NASA ha anunciat aquest dimecres que el 2018 farà la seva primera missió al Sol. Més concretament, l’agència aeroespacial llençarà una sonda que s’acostarà, com cap altre nau al llarg de la història, a la superfície solar per estudiar totes les característiques físiques de l’atmosfera de l’astre.

El Solar Probe Plus volarà directament fins a la corona del Sol, la creuarà per primer cop i s’acostarà a uns 6 milions de quilòmetres de la superfície solar, la distància més “curta”fins el moment. La sonda haurà de suportar temperatures i radiacions inèdites per una nau: es calcula que a aquesta distància es superen els 1.400 graus centígrads.

http://www.ccma.cat/324/la-nasa-anuncia-la-seva-primera-missio-al-sol-per-al-2018/noticia/2791733/

Es tracta d’una missió històrica que enviarà a l’òrbita solar una sonda que haurà de suportar temperatures i radiacions sense precedents

Un dels reptes més destacats de la NASA és conèixer millor l’activitat del Sol, l’estrella responsable que hi hagi vida a la Terra, que tinguem estacions de l’any, corrents oceànics o meteorologia.

Per avançar en el seu coneixement, l’Agència Espacial Nord-americana ha avançat que aquesta tarda farà l’anunci de la seva primera missió al Sol i en donarà detalls, una missió que -diuen- revolucionarà el coneixement que es té de l’estrella.

Una missió “extraordinària i històrica”

La Solar Probe Plus enlairarà una sonda l’estiu del 2018 que tindrà com a objectiu penetrar en l’atmosfera solar per respondre preguntes que fa dècades que no tenen resposta sobre el funcionament de les estrelles. En el seu apropament màxim, la sonda se situarà a 6 milions i mig de quilòmetres del Sol, on haurà de suportar temperatures i radiacions inèdites per una nau.

Es tracta d’una de les apostes “estrella” de la NASA a causa de la dificultat del projecte. De fet, a mesura que la nau s’acosti al Sol, el seu escut tèrmic, construït amb un revolucionari compost basat en carboni, haurà de suportar temperatures superiors als 1.400 graus centígrads i esclats de radiació intensa.

Concretament, la sonda ajudarà a investigar els mecanismes que escalfen la corona del Sol i que acceleren els vents solars que emeten partícules que arriben fins a la Terra. Això servirà per conèixer millor com aquesta activitat solar pot afectar el nostre clima o el funcionament de satèl·lits.

♦ La NASA mostra el naixement del vent solar per primera vegada

Segons la NASA, la missió pot ajudar a protegir la societat, cada vegada més dependent de la tecnologia i que moltes vegades es veu amenaçada per inclemències espacials.

Sonda Solar Parker

We’ve renamed our first mission to touch the sun as the Parker Solar Probe in honor of astrophysicist Eugene Parker: http://go.nasa.gov/2rF1nKC 

La NASA ha canviat el nom de la nau Solar Probe Plus per Sonda Solar Parker en honor del astrofísic Eugene Parker. L’anunci es va realitzar en una cerimònia a la Universitat de Chicago, on Parker trebvalla com a professor emèrit del Departament d’Astronomia i Astrofísica. Parker va desenvolupar la teoria sobre el vent solar supersònic i va predir la forma espiral de Parker del camp magnètic solar al sistema solar exterior.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *