El metà podria fer volar pels aires les regions àrtiques de Sibèria

Més efectes del canvi climàtic que alguns neguen. Una sèrie de grans cràters han aparegut en el paisatge al nord de Sibèria en els últims anys, i estan sent acuradament estudiats pels científics que creuen que es van formar quan el sòl literalment va explotar, creant embuts gegants. Semblen “cràters” que es formen a partir del que es pensa són erupcions del gas metà alliberat pel desglaç del permafrost provocat pel canvi climàtic.Els científics estan elaborant un mapa de les bombolles de gas subterrànies en Yamal, una regió clau de producció d’energia, que creuen que pot danyar el transport i la infraestructura.

http://www.ecoticias.com/naturaleza/134049/El-metano-pudria-hacer-volar-por-los-aires-el-artico-siberiano

Científicos han descubierto hasta 7.000 ‘burbujas’ de metano que se espera exploten en las regiones árticas de Siberia, en una investigación con expediciones de campo y vigilancia por satélite. Una serie de grandes cráteres han aparecido en el paisaje en el norte de Siberia en los últimos años, y están siendo cuidadosamente estudiados por los científicos que creen que se formaron cuando el suelo literalmente explotó, creando embudos gigantes. El total de 7.000 burbujas, informa la agencia TASS, es sorprendentemente mayor de lo que se había conocido anteriormente. La región ha visto varios ejemplos recientes de “cráteres” o embudos repentinos que se forman a partir de lo que se piensa son erupciones del gas metano liberado por el deshielo del permafrost que es provocado por el cambio climático. “Necesitamos saber qué protuberancias son peligrosas y cuáles no”, dijo Alexey Titovsky, jefe del Departamento de Ciencia e Innovación de la región de Yamal. “Los científicos están trabajando en detectar y estructurar signos de amenaza potencial, como la altura máxima de un bulto y la presión que la tierra puede soportar”. Los científicos están elaborando un mapa de las burbujas de gas subterráneas en Yamal, una región clave de producción de energía, que creen que puede dañar el transporte y la infraestructura. La rama Ural de la Academia de Ciencias de Rusia dice que el descongelamiento del permafrost es una razón sospechada para la causa de la formación de burbujas de gas subterráneas. “Una de las primeras burbujas de gas fue descubierta durante una expedición de verano de 2016 a la isla de Bely”, dijo un portavoz. “Su aparición en latitudes tan altas está muy probablemente asociada al descongelamiento del permafrost, que a su vez está vinculado al aumento general de la temperatura en el norte de Eurasia durante las últimas décadas”, añade, informa Siberian Times. ep

Fuente: Naturaleza

2 pensaments a “El metà podria fer volar pels aires les regions àrtiques de Sibèria”

  1. Pot ser tens raó, i el titular és una mica alarmant, però tot i així, encara que hi ha molta gent que anuncia que ens estem carregant el planeta, la humanitat continuem sense fer cas. Al marge d’això, que el permafrost s’està desfent es un fet inqüestionable, no es poden preveure tots els efectes colaterals, pot ser poden ser més dels que ens pensem…

  2. Em sembla un titular molt desafortunat, el tema del metà és molt greu però de cap manera farà “Saltar por los aires” cap regió del món a l’estil de les pel·lícules de Hollywood, les emissions difuses de metà d’origen al permafrost, a les femtes del ramat remugador i als clatrats submarins està incrementant-se de manera alarmant en els darrers anys, el problema associat és que és un gas d’efecte hivernacle unes 30 vegades més potent que el CO2 i que es suposa que una vegada que s’ha començat a alliberar, encara que ara les concentracions són de ppb (en lloc de ppm del CO2), ja no hi haurà aturador i entrarem en un escalfament accelerat de l’atmosfera, amb tot el que allò comportarà.

Els comentaris estan tancats.