Fukushima-1, alarmant radiació al ‘alça’

L’altre dia en parlava, em sembla mentida, però hi ha gent que defensa l’energia nuclear .Cal deixar molt clar que  no és una alternativa al canvi climàtic, i mai ho ha estat. De fet, mai no ha estat una solució, tot el contrari, ha estat sempre un enorme problema. L’energia nuclear suposa un perill per als habitants del planeta, més gran, com més gran sigui la seva extensió. Un exemple repetitiu és el llast que segueix contaminant el Japó.

La  Companyia Elèctrica de Tokio (TEPCO)ha indicat que els nivells de contaminació en el reactor 2 han assolit els 530 sieverts per hora, el que podria suposar la mort d’una persona després d’una curta exposició, segons ha informat l’agència japonesa de notícies Kiodo. Ha anunciat la localització d’un forat d’un metre quadrat a la coberta metàl·lica situada sota del recipient de pressió del reactor, apuntant que probablement va ser causat per combustible nuclear fos

http://www.ecoticias.com/sostenibilidad/132043/Fukushima-1-alarmante-radiacion-al-alza

La Compañía Eléctrica de Tokio (TEPCO) ha asegurado haber detectado este jueves unos niveles de radiación récord en el reactor número dos de la central nuclear de Fukushima Daiichi, afectada por el terremoto y posterior tsunami de 2011. La compañía ha indicado que los niveles han alcanzado los 530 sieverts por hora, lo que podría suponer la muerte de una persona tras una corta exposición, según ha informado la agencia japonesa de noticias Kiodo. Asimismo, ha anunciado la localización de un agujero de un metro cuadrado en la cubierta metálica ubicada debajo del recipiente de presión del reactor, apuntando que probablemente fue causado por combustible nuclear fundido. TEPCO dijo el lunes haber localizado lo que parecía ser combustible nuclear bajo el reactor número dos de la central durante una inspección con una cámara, si bien no pudo entonces confirmar de qué se trataba. Los problemas en Fukushima-1 se deben al terremoto y el tsunami que el 11 de marzo de 2011 arrasaron la costa de la prefectura japonesa, dando lugar al peor accidente nuclear de la historia, junto al de la central de Chernóbil, en Ucrania. Fukushima-1 estaba preparada para un terremoto, ya que Japón se asienta sobre una falla, pero no para un tsunami, por lo que el azote del mar provocó varias explosiones de hidrógeno que hicieron que los núcleos de algunos de sus reactores se fundieran parcialmente.

Fuente: Sostenibilidad