INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL A LA UB. Hem guanyat!

 

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL A LA UB

Hem guanyat!

El passat dia 16 de març els alumnes de primer de batxillerat de l’àmbit tecnològic, Frank Fernández, Xavi Guimerans, Guillem las Heras, Aleix Sainz-Rozas, Marc Prat i Àlex Vargas van participar en una competició de robots organitzada per la Facultat de Matemàtiques de la universitat de Barcelona, juntament amb el professor de tecnologia, Federico Veguillas. Finalment només 11 Instituts d’arreu de Catalunya, es van presentar a competir donat la dificultat del repte.

El concurs consistia en un joc, la presa i el caçador. Els equips han hagut  de programar el seu robot amb els dos rols. En cada ronda un d’ells feia de caçador i l’altre de presa. A la següent ronda s’invertien els papers. La finalitat del joc és que el caçador atrapi a la presa en un temps limitat i en una pista plena d’obstacles; o que la presa escapes del caçador, i s’esgotés el temps.

Però no ha estat senzill, ja que els nostres companys ha hagut de treballar dur. Fer pensar un robot no és gens fàcil. Se’ls van presentar molts problemes i dificultats.

Aquesta exhibició estava destinada a atreure  estudiants interessats en enginyeria al camp de la intel·ligència artificial. El premi, un altre robot Lego Mindstorms EV3, el va lliurar l’organitzador, el Dr Eloi Puertas i Prats , professor d’informàtica de la facultat de Matemàtiques.

Gràcies Nois pel vostre esforç!