Stephen Hawking: “Els forats negres poden ser la porta a un univers alternatiu”

Stephen Hawking: “És possible sortir d’un forat negre”

El científic presenta una nova teoria segons la qual els forats negres poden ser la porta a un univers alternatiu.

Font:http://www.ara.cat/societat/forat-negre-stephen-hawking_0_1420058243.html

Els forats negres són les restes d’estrelles que han mort i explotat. No són, en realitat, forats, sinó concentracions de matèria tan denses i amb tanta força de gravetat que res que hi hagi al seu interior pot escapar, ni tan sols la llum. Aquesta era, si més no, la teoria acceptada fins ara. Dilluns, en una conferència pronunciada al Reial Institut de Tecnologia de Suècia, el prestigiós científic britànic Stephen Hawking va donar a conèixer una nova teoria sobre els forats negres. Segons ell, sí que és possible sortir d’un, però no per tornar al nostre univers, sinó per accedir a altres d’alternatius“.

El que passa a l’interior dels forats negres és motiu d’un debat apassionat entre els físics, una conseqüència de les contradiccions entre Einstein i la física quàntica. Seguint la lògica de la relativitat, Einstein considerava que tot allò que entra en contacte amb un forat negre és absorbit per ell i acaba sent destruït. En canvi, pels defensors de la física quàntica la informació física és eterna i no pot ser mai destruïda.

Per a Hawking, la informació física que arriba a un forat negre no entra al seu interior, sinó que es queda en el seu perímetre exterior, on queda preservada. Si la seva teoria fos certa, el científic estaria resolent la contradicció entre Einstein i els quàntics. “Els forats negres no ho són tant”, afirma Hawking, “no són les presons eternes que sempre s’ha dit que eren. Les coses poden sortir d’un forat negre i arribar a un univers diferent“.

“Si tens la sensació que estàs en un forat negre, no et rendeixis. Hi ha una sortida”, afirma el científic.

  • Etiquetes
    • astronomia
    • astrofísica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *