Imatges aèries de l’incendi forestal d’Òdena

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home per causar accidentalment l’incendi forestal iniciat aquest diumenge a Òdena i que de moment ja ha cremat més de 1.200 hectàrees a les comarques barcelonines de l’Anoia i el Bages.

L’home inicialment va donar una versió contradictòria dels fets davant els agents rurals, però aquest matí ha acudit voluntàriament a una comissaria dels Mossos i ha explicat que el foc va començar mentre treballava amb una picadora de palla a la finca de Can Rossinyol. L’home té 59 anys, és veí d’Òdena i té nacionalitat espanyola.

L’ús de les picadores de palla és una pràctica poc freqüent, que es realitza quan la sega del cereal ha generat poca palla i no surt a compte embalar. La palla es pica abans de llaurar el terreny per preparar la sembra de la propera collita.

Encara que la campanya de la sega ja ha finalitzat, el Govern fa una crida a la coresponsabilitat i recorda, un cop més, la necessitat “vital” extremar les precaucions en la realització de qualsevol activitat que pugui ser generadora de risc d’incendi, especialment amb la situació actual de manca d’humitat i elevades temperatures a la majoria de comarques de Catalunya.

En l’extinció treballen, ara mateix, 120 vehicles i 8 mitjans aeris. Ara es dóna per estabilitzat i l’últim recompte parla de 1.235 hectàrees afectades

Font: http://cadenaser.com/emisora/2015/07/27/radio_barcelona/1437984184_549739.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *