Aplicacions del Germani

Els làsers, els leds i les plaques fotovoltaiques incorporen Germani, un element utilitzat per a fabricar materials semiconductors.

El Germani és un dels elements bàsics als semiconductors, i forma part de molts dispositius.

Els semiconductors presenten certa resistència al pas de la corrent elèctrica , a mig camí entre la dels materials conductors i la dels aïllants. Normalment es comporta com un aïllant a baixa temperatura , però presenta certa conductivitat a temperatura ambient.

l Germani fou un element predit per la Taula periòdica de Mendeleiev el 1869 i efectivament fou descobert uns anys més tard.

Els experiments han estat creats per científics de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, sobretot Josep Duran i Josep Anton Vieta, membres també de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la mateixa Universitat.

Els vídeos han format part del programa de divulgació Kopèrnik (Comunicàlia) i distribuïts a la xarxa de televisions locals.