Res és el que sembla

El cervell ens juga males passades, en aquest cas mirem la següent imatge, hi veiem una habitació, sembla quadrada, amb dues portes i dos ninots: un de gran i un de petit.

 

Realment són diferents de mida els dos ninots? Observem ara el vídeo on veiem amb detall com està construïda l’habitació i a més podem comprovar que si desplacem els ninots per comparar-los els dos tenen exactament la mateixa alçada.

Per observar aquest curiós efecte cal fer-ho, una vegada més, amb un sol ull per no apreciar les imatges en 3D o bé a través d’una càmera de fotografia o un vídeo (que evidentment també ens proporcionen una imatge bidimensional). El nostre cervell interpreta la imatge que li arriba tal com és més habitual: una habitació quadrada, dues portes de la mateixa alçada i un terra fet per rajoles també quadrades i això fa que en cap cas es plantegi una situació on tot està deformat en perspectiva i un nino està situat més lluny que l’altre.

Pots descarregar-te aquí els plànols (fulls mida A2) per construir-te fàcilment l’habitació d’Ames.

Aquest tipus de construcció i d’il·lusió òptica s’ha utilitzat algunes vegades en el cinema per crear personatges més grans o més petits que l’habitual. Per exemple, en la trilogia de pel·lícules del “Senyor del Anells” encara que s’hi van utilitzar tècniques modernes d’animació, també es va utilitzar l’habitació d’Ames per rodar en una mateixa escena els hobbits, de mida molt petita, conjuntament amb altres personatges.hobbit

Font https://fislab.wordpress.com/2015/06/06/lhabitacio-dames/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *