El Moc de King Kong

Creem un polímer fent servir bor, un element químic que trobem formant part del mineral bòrax

La història del bor comença amb Napoleó, qui va finançar el químic Gay Lussac, el primer que el va aïllar.

A l’experiment fem una barreja entre el bor (en forma de bòrax) dissolt en aigua i cola blanca (acetat de polivinil). Com a resultat de la barreja fem un polímer amb bor. Els polímers són molècules que es composen d’unitats més petites (els monòmers) que es repeteixen moltes vegades.
Els experiments han estat creats per científics de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, sobretot Josep Duran i Josep Anton Vieta, membres també de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la mateixa Universitat.

Els vídeos han format part del programa de divulgació Kopèrnik (Comunicàlia) i distribuïts a la xarxa de televisions locals.