Molt a prop……Riquesa genètica als llacs d’Aigüestortes

Riquesa genètica als llacs d’Aigüestortes

Investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques conclouen que els llacs del Parc Nacional del Pirineu lleidatà són més rics genèticament que la superfície de tots els oceans.

 

Han arribat a aquesta conclusió gràcies a una nova eina que permet catalogar, és a dir, saber com s’organitzen i funcionen els ecosistemes microbians en ambients naturals, segons la riquesa genètica. Són microorganismes que van ser els primers éssers vius en aparèixer a la Terra fa més de 3.000 milions d’anys.

Amb la nova eina els científics han comparat la diversitat genètica dels llacs d’alta muntanya d’Aigüestortes amb els dels oceans i els resultats mostren que en llocs com el Parc Nacional, amb distàncies molt curtes, es desenvolupen espècies molt diferents, acumulant una gran riquesa. Unes conclusions que per als investigadors obren les portes a noves formes d’abordar l’ecologia, l’evolució i la conservació d’aquests éssers microscòpics.

Ràdio Lleida

3 pensaments a “Molt a prop……Riquesa genètica als llacs d’Aigüestortes”

  1. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch Shop Online

  2. Han arribat a aquesta conclusió gràcies a una nova eina que permet catalogar, és a dir, saber com s’organitzen i funcionen els ecosistemes microbians en ambients naturals, segons la riquesa genètica. Qr Code

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *