El Parlament

Aquesta setmana, les dues classes de 5è hem anat a visitar el Parlament perquè estem estudiant l’organització política de Catalunya.

Per arribar puntuals a fer la visita al Parlament, vam sortir a les 8:45h, deu minuts abans del que és habitual. Vam agafar dos autobusos i finalment, vam arribar al Parlament. Un cop allà, se’ns va presentar el guia, es deia Guillem. Vam entrar al Parlament. Era preciós! Ens van explicar vàries coses sobre els partits polítics i sobre el que havia estat el Parlament. El que ens va explicar va ser: qui era la presidenta del Parlament (Laura Borràs)  i el de la Generalitat (Pere Aragonès). Ens va dir on s’asseuen els partits polítics: Pce, Vox, Pp ,Ciutadans, Junts x cat, la Cup, Esquerra Republicana i en Comú Podem. 

El Guillem, ens va explicar la història del Parlament. Al principi, el Parlament era un lloc on es guardaven les armes. Després, van tenir la intenció de que fos un Palau Reial per la reina, però al final, la reina no el va acceptar perquè deia que no tenia prou llum. Més endavant, va ser un Parlament però el van destruir, després va ser un museu i actualment és un Parlament. 

Vam anar a la sala dels “passos perduts” que antigament era on els polítics es posaven a negociar i no paraven de fer voltes i caminar en cercle.  Actualment, li diuen la sala dels passos perduts. 

Després, vam baixar per les escales d’honor que són precioses i tenen una catifa vermella brillant. Sincerament, jo crec que no ens mereixem baixar per les escales d’honor, som uns nens i nenes normals i corrents… 

Finalment, per esmorzar vam anar al parc de la Ciutadella, vam jugar molt i ens ho vam passar molt bé!

 

Si voleu veure més fotos, cliqueu la imatge!

Si voleu veure més fotos, cliqueu la imatge!

 

Júlia i Gerard 5èB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *