Els alumnes de 6è, a expressió oral, vam fer de presentadors i presentadores d’un telenotícies molt especial.
Abans de marxar de vacances, us deixem aquí la nostra feina. Esperem que us agradi.
Redactors: Els delegats i delegades de 6è
Els alumnes de 6è, a expressió oral, vam fer de presentadors i presentadores d’un telenotícies molt especial.
Abans de marxar de vacances, us deixem aquí la nostra feina. Esperem que us agradi.
Redactors: Els delegats i delegades de 6è
Durant aquest mes de març hem aprofundit en el coneixement de la vessant científica i hem fet un seguit d’experiments seguint el mètode científic. A partir d’unes preguntes d’investigació l’alumnat ha fet unes hipòtesis prèvies a l’elaboració de l’experiment. Un cop fet l’experiment, hem compartit el que hem observat i hem analitzat si les conclusions extretes concorden amb la hipòtesi inicial. Per finalitzar, hem parlat sobre el fenomen científic que hi ha al darrere de cada un dels experiments que hem fet. L’electricitat, el magnetisme, la densitat dels materials, les reaccions àcid-base i la pressió atmosfèrica són alguns dels continguts que hem treballat fent els experiments.
L’alumnat gaudeix i viu la ciència!
Aquesta setmana, les dues classes de 5è hem anat a visitar el Parlament perquè estem estudiant l’organització política de Catalunya.
Per arribar puntuals a fer la visita al Parlament, vam sortir a les 8:45h, deu minuts abans del que és habitual. Vam agafar dos autobusos i finalment, vam arribar al Parlament. Un cop allà, se’ns va presentar el guia, es deia Guillem. Vam entrar al Parlament. Era preciós! Ens van explicar vàries coses sobre els partits polítics i sobre el que havia estat el Parlament. El que ens va explicar va ser: qui era la presidenta del Parlament (Laura Borràs) i el de la Generalitat (Pere Aragonès). Ens va dir on s’asseuen els partits polítics: Pce, Vox, Pp ,Ciutadans, Junts x cat, la Cup, Esquerra Republicana i en Comú Podem.
El Guillem, ens va explicar la història del Parlament. Al principi, el Parlament era un lloc on es guardaven les armes. Després, van tenir la intenció de que fos un Palau Reial per la reina, però al final, la reina no el va acceptar perquè deia que no tenia prou llum. Més endavant, va ser un Parlament però el van destruir, després va ser un museu i actualment és un Parlament.
Vam anar a la sala dels “passos perduts” que antigament era on els polítics es posaven a negociar i no paraven de fer voltes i caminar en cercle. Actualment, li diuen la sala dels passos perduts.
Després, vam baixar per les escales d’honor que són precioses i tenen una catifa vermella brillant. Sincerament, jo crec que no ens mereixem baixar per les escales d’honor, som uns nens i nenes normals i corrents…
Finalment, per esmorzar vam anar al parc de la Ciutadella, vam jugar molt i ens ho vam passar molt bé!
Júlia i Gerard 5èB
El 3 de març els nens i nenes del Jujol hem anat a celebrar Sant Medir. Després de no poder fer-ho l’any passat, estàvem més que emocionats!! Vam fer una sortida des de les 10:00 a les 12:15 del matí i vam esmorzar a la Plaça de la Vila.
Va ser un matí molt divertit i dolç, van passar cavalls, carrosses, instruments de percussió i també un burro!!! Amb les bosses ben plenes vam sortir tots, els nens i nenes no podríem haver estat més feliços, es podien veure les cares d’alegria, tots estàvem molt emocionats i amb molta energia per agafar caramels. Per sort no feia mala olor!
De camí cap a l’escola, els nens i nenes continuavan agafant caramels. Tornant, es podia veure que el terra ja era un fàstic. Els nens i nenes del Jujol no ens ho hauríem pogut passat millor. Espero que tothom s’ho hagi passat com un dels millors Sant Medirs i que hagin gaudit durant tot el dia.
Editora: Bruna Marini 5èB
El divendres 4 de febrer a les 11h tot 6è i 4t vam anar a veure l’òpera de la cuina de Rossini. L’òpera consisteix en aprendre informació sobre Rossini a través d’algunes de les seves obres: La Cenerentola, El barber de Sevilla i Guillem Tell.
Els protagonistes de la Cuina de Rossini eren dos germans: en Ross i la Isabella. Al Ross li encantava l’òpera i volia composar-ne una. A la seva germana, la Isabella, li encantava cuinar menjar saludable. Volia ser una gran chef amb un restaurant que tingués molts clients. Però aquell somni no podia ser possible, ja que el senyor Basili, l’amo del restaurant de menjar no saludable Burger Queen, estava escampant rumors falsos sobre el restaurant de la Isabella per a que no tingués més clients.
Un dia, en Ross i la Isabella reben una batuta, que ell esperava feia 15 anys. En obrir-la, els germans es van començar a barallar i la batuta es va trencar. De sobte, va aparèixer el senyor Rossini, que portava 200 anys dins d’aquesta. En Rossini els va explicar que ell tenia un llibre de receptes de somnis amagat a la batuta, però que no sabia exactament a on. A l’instant, els dos germans i el senyor Basili es van quedar atrapats a dintre d’un món de fantasia on van coincidir amb els protagonistes de les tres obres mencionades anteriorment.
Finalment, després d’una gran aventura, van trobar el llibre, robat pel senyor Basili, i van poder tornar al seu món. La Isabella va aconseguir obrir un restaurant molt exitós, amb el senyor Basili treballant per ella i en Ross va començar a compondre òperes.
Mestres i alumnat vam gaudir molt d’aquesta sortida.
Editors: 6è B
Aquest any hem seguit fent els racons matemàtics. Els racons són diferents activitats i jocs matemàtics que anem fent al llarg del curs per reforçar el que hem fet a la classe. Cada racó dura entre 15 i 20 minuts i passat aquest temps, canviem de racó. Una part positiva és que nosaltres escollim quins tres racons fem cada dia, i així, fins que tothom els intenta fer tots. Per enrecordar-nos, anem apuntant els racons que fem a una graella per així no repetir-nos i que tothom pugui fer-lo tots.
Els racons que més m’han agradat de moment són els de programació matemàtica i el d’escacs, on has d’intentar resoldre diferents reptes amb les peces d’aquest joc. A més, també tenim moltes altres activitats matemàtiques de càlcul, mesura, geometria i jocs d’estratègia.
(Punxa a la imatge per veure més fotografies)
Redactora: Lara (6è C)
Aquesta setmana hem anat d’excursió al recinte modernista de Sant Pau i ens ha agradat molt per dintre.
En primer lloc, ens vam posar un casc perquè estaven reformant-lo per dintre i ens van explicar aspectes relacionats amb l’arquitectura d’aquest recinte dissenyat per Lluís Domènech i Muntaner.
Després vam anar per diferents sales del recinte on es podien veure diferents utensilis mèdics de l’època i com eren les habitacions dels malalts. Hem après molt sobre la història de l’edifici i de com funcionaven abans els hospitals.
(Punxa a la imatge per veure més fotografies)
Redactora: Marina 6è C
Després de les vacances de Nadal, a l’arribar a l’escola ens hem trobat un regal embolicat a la classe. L’han portat els Reis Mags a casa de la Laura, la tutora de 5è B. Estava molt ben empaquetat.
Al principi, semblava una manta però després hem vist que és una pinya de peluix!
El tenim al racó de relaxació. Anem allà quan hem acabat una classe , quan estem estressats i per llegir.
El Pinyus ens ajuda molt a no estresar-nos. Nosaltres l’estimem moltíssim, és una piña molt feliç. Desitgem que ell pensi el mateix de nosaltres! També l’utilitzem quan fem cercles a les sessions de tutoria per a poder respectar el torn de paraula.
Ah, i recordeu que heu de menjar 5 peces de fruita al dia perquè és molt saludable!
Gala 5è B
El divendres passat els alumnes de sisè vam anar al MNACTEC, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
Ens van explicar com funcionaven els engranatges, i com treballaven els obrers i les obreres de la fàbrica tèxtil. L’activitat dels engranatges va ser entretinguda perquè vam manipular amb diferents engranatges i els havíem d’anar encaixant perquè les nostres màquines funcionessin.
Ara bé, el més divertit va ser l’obra de teatre que ens van fer per ensenyar-nos com eren les màquines, la vida a la fàbrica tèxtil, i com era el procés que feia el teixit. Hi havia una obrera que ens explicava la seva versió de com era treballar allà i com funcionava cada màquina. També hi havia el senyor Ramon, que era el cap de la fàbrica i que era molt dur. Fins i tot amb nosaltres!
(Punxa a la imatge per veure més fotografies)
Redactor: Enrique 6è C
L’alumnat de sisè hem presentat el projecte de “La càpsula del temps”. En aquest projecte cada grup de treball ha escollit un succés de l’Edat Contemporània i l’hem investigat. Han sortit diferents temes: L’ovella Dolly, el mur de Berlín, les torres bessones, la Segona Guerra Mundial, l’arribada de l’home a la lluna…
La gràcia del treball és que la presentació havia de ser enginyosa, així que cada grup havia de portar diferents objectes per representar o explicar el fet històric treballat.
(Punxa a la imatge per veure més fotografies)
Redactora: Aina 6è C