Sortida al Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMAC)

Avui hem anat al Museu de les Matemàtiques creuant tota la línia blava per baixar a Cornellà, hem passat un dia ple d’experiències on les matemàtiques han estat protagonistes, hem après mitjançant l’observació i la manipulació de diferents materials on cada sala que creuàvem suposava un nou repte per resoldre. A més a més, hem participat a una Gimcana on ens han regalat material manipulatiu per fer servir a l’escola, així que no tornem de buit.

Benvinguts al curs 2018-2019

L’escola us trobava a faltar i per fi sou aquí. El primer dia d’escola sempre és especial perquè hi ha retrobaments amb els companys, compartir les vivències de les vacances  i nous reptes per davant .

S’han acabat les vacances, cal tornar a la feina, l’edifici està ple de vida.  Tornar on sempre però a la vegada d’una manera diferent.

LA MARINA, UN NOIA DE PRÀCTIQUES

Fa dies a la classe de 5è B va venir la Marina, una universitària a fer pràctiques. Es va quedar amb nosaltres quatre setmanes. Ens vam fer tots molts amics. Ens va fer una classe de Medi Natural tant a 5è A com a 5è B, i una activitat de preguntes a 5è B que englobava diverses àrees (mates, català ,castellà, naturals, socials i anglès). Va ser com un concurs de preguntes per equips. Els guanyadors van ser obsequiats amb un diploma! Van ser unes setmanes molt divertides. Tant, que l’últim dia de la Marina, ens va costar molt acomiadar-nos d’ella.

Ens va regalar un punt de llibre i una piruleta. Nosaltres li vam fer un àlbum amb dibuixos. GRÀCIES MARINA!!!

Us deixem unes fotos molt xules de la classe de Naturals i el joc. Cliqueu al següents enllaç!

Redactors de 5è B (Marc Brugarolas i Zully Ayaviri)

EL MONOGRÀFIC DE 5È B

Resultat d'imatges de PATRIMONI CULTURAL EUROPEU

El passat dilluns 5 de març, els alumnes de 5è B vam fer les presentacions per escollir el tema del Monogràfic d’aquest any. Com ja sabeu, enguany treballem el Patrimoni Cultural Europeu. Es van presentar els següents temes: Arquitectura Tradicional d’Alemanya, Fotografia i Cinema.

Les exposicions van sortir molt bé i al final va guanyar L’ARQUITECTURA TRADICIONAL D’ALEMANYA amb 10 vots, mentre que el Cinema i la Fotografía van quedar empatats amb 7 vots.

La veritat és que el grup de l’arquitectura (compost per Gabriel, Eriol, Joan, Quim, Yeray i Marc) va promocionar molt bé el seu tema, per això molts del cinema i la fotografía van votar a l’arquitectura. Creiem que aprendrem molt amb aquest tema.

Si voleu gaudir de les presentacions cliqueu el següent enllaç!

 

Redactores 5è B (Carlota Mújica i Sofia Rogers)

 

 

CONEIXEM A LA EULÀLIA CANAL!

El passat dijous 15 de febrer va vindre la Eulàlia Canal “la autora d’Un petó de mandarina. Ens va fer una xerrada sobre la seva vida, ens va explicar quan va començar a escriure, dels llibres que ha escrit, dels premis que ha guanyat, de les seves il·lustracions, editorials, anècdotes, etc.

Després vam fer un torn de preguntes sobre el llibre. Per exemple, una de les preguntes va ser: Per què el llibre es titula “Un petó de mandarina”?. També ens va ensenyar la cançó que surt en el llibre.

Al final va signar autògrafs a alguns llibres seus.

VA SER MOLT DIVERTIT!!

A la pàgina web de les Lletres catalanes, l’Eulàlia va fer una ressenya explicant la seva experiència a la nostra escola, i estem d’allò més agraïts i contents amb el que ens ha escrit.

Consulteu al següent enllaç!

Si voleu veure el recull d’imatges de la visita cliqueu al següent enllaç!

Redactors 5è B (Zully Ayaviri i Carlota Mújica)

TORNEM A L’EDAT MITJA

Aquest dimecres 14 de febrer, els alumnes de 5è hem viatjat a la Barcelona Medieval per conèixer millor l’edat mitja.

Vam començar la nostra visita a l’església Santa Maria del Mar, allà ens van explicar els nostres guies qui la va construir i perquè, i fins i tot vam veure l’escut del barça en un vitrall.

Vam passejar pels carrers antics, i vam veure els diferents gremis. També vam veure el carrer més petit i estret de Barcelona: El carrer de les mosques.

Vam esmorzar i ens vam encaminar cap a la Catedral del Mar, allà ens van explicar la llegenda de Santa Eulàlia i vam veure les seves oques.

Vam tornar a l’escola quan ja era l’hora de dinar.

ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!!

Si voleu veure el recull de fotos, cliqueu al següent enllaç!

Redactores 5è B (Carlota Mújica i Sofia Rogers)

Gaudim amb el Carnestoltes!!

Resultat d'imatges de carnestoltes

La setmana passada tota l’escola vam celebrar l’arribada del Carnestoltes i ho vam fer amb molta marxa des de dilluns fins a divendres, amb una consigna cada dia.

1- DILLUNS VAM POSAR-NOS UN LLAÇ AL CAP

2- DIMARTS LA ROBA DEL REVÉS

3- DIMECRES EL PIJAMA

4- DIJOUS MITJONS DIFERENTS

5- DIVENDRES AMB UN COMPLEMENT PROPI

Va ser molt divertit!!

Si voleu veure el recull de les fotos i algun vídeo de la festa final consulteu al següent enllaç!

Redactat per Montse Santasusana, tutora 5è B

 

Sortida del Tamborí!

Des d’Educació Física i amb el suport del IBE (Institut Barcelona Esports)  hem estat treballant el Tamborí. Es tracta d’un esport poc conegut però molt antic. Es creu que és un dels origens del tennis.

A la sortida, juntament amb altres escoles vam participar en un petit torneig per equips. Van venir de BTV a gravar-nos pel programa Catakrac.

Ens ho vam passar molt bé!!!

Si voleu conèixer més d’aquest esport, podeu visitar la web de la Federació Catalana de Tamborí. Cliqueu al enllaç!

Per últim us deixem alguns vídeos i fotografies dels nostres experts protagonistes perquè en gaudiu. Cliqueu al enllaç!

Redactat per Pau Cotijo, professor d’educació física i Montse Santasusana, tutora de 5è B

ELS NOSTRES PROTAGONISTES!

Enguany, els alumnes de 5è, de forma voluntària tenen la oportunitat de presentar a la resta dels companys de classe alguna de les seves aficions, aventures, descobriments, recerques, gustos, esports preferits, anècdotes, experiències, etc. Cada setmana hi ha un protagonista diferent, i així descobrim aspectes que no coneixíem dels nostres companys i ens permet conèixer-nos millor!

És una bona estratègia i recurs per tal de  potenciar l’expressió oral, enriquir el seu vocabulari i perdre la vergonya, de forma amena i divertida.

Us deixem alguns vídeos i fotografies dels nostres experts protagonistes perquè en gaudiu. Cliqueu al lenllaç!!.

Redactat per Montse Santasusana, tutora de 5è B