Receptes de cuina de Cicle Mitjà
Hola amics i amigues!
Els nens i nenes de quart estem treballant les receptes de cuina.
Voldiem compartir amb vosaltres algunes receptes perquè us en llepeu els dits!
Hola amics i amigues!
Els nens i nenes de quart estem treballant les receptes de cuina.
Voldiem compartir amb vosaltres algunes receptes perquè us en llepeu els dits!
BUNYOLS
INGREDIENTS:
-llevat
-farina
-aigua templada
-sucre
-oli per fregir
PREPARACIÓ:
En un bol posem l’aigua templada,poses el llevat fins que es desfaci i poc a poc vas posan la farina. La remenes amb les mans o remenes durant 5 minuts, es tapa amb un trap fins que estigui el doble de gran.
Amb dos cullereta fas una bola i la poses a l’oli, desprès agafes les boles de la massai o fiques a la paella.
finalment agafa un plat i fiquem a sobra el sucre, i per sobre pots posar xarop de xocolata,nata,…
I ja to pots menjar
Pastisets del Doraemon[Dorayakis]
Ingredients:
200gr. de farina
2 ous
100gr. de sucre
30 gr. de mel
120gr. aigua
5gr. de llevat
Batem l’ou 4 segons, velocitat 4. Afegim el sucre i la mel 15 segons velocitat 3.
Barreja en un got el bicarbonat i l’aigua. Afegim a poc a poc a la barreja anterior
Agrega la farina i el llevat. Barreja ben fins que no hi hagi grumolls uns 20 segons, velocitat 4.
En una paella untem amb mantega quan estigui calenta anem posant amb un cassó parteixes de massa (igual que les *tortitas)
Podem menjar-les tal qual, o farcides de melmelada, crema de *cacao, etc.
Poden aguantar al dia següents embolicats amb film *trasparente, també pots congelar.i ja estan fets 🙂 que os vaji bé
Tortitas
Ingredients:
150g de farina de blat de moro
1/2 culladereta de sal
50g de mantega
2culladeretes de sucre
200g de llet d’avena
2ous
1culladereta de llevadura
Preparació:
Posa tots els ingredients en un bol i barreja-ho tot molt bé fins que quedi una massa ben fina. Deixa-la reposar dins la nevera 1/2 hora com a mínim. Posa una miqueta de mantega en una paella calenta. Posa una mica de la massa i quan comenci a sortir bombolles dona la volta.
Tortitas
Ingredients
150g de farina de blat de moro
1/2 culladereta de sal
50g de mantega
2culladeretes de sucre
200g de llet d’avena
2ous
1culladereta de llevadura
Preparació
Posa tots els ingredients en un bol i barreja-ho tot molt bé fins que quedi una massa ben fina. Deixa-la reposar dins la nevera 1/2 hora com a mínim. Posa una miqueta de mantega en una paella calenta. Posa una mica de la massa i quan comenci a sortir bombolles dona la volta.
POLLASTRE ARREBOSSAT
Hola em dic Jan. us ensenyaré a fer Pollastre arrebossat
INGREDIENTS
1 ou
Llet
sal
Farina
1 pit de pollastre
PREPARACIÓ
1. Agafa l’ou i bate’l uns 2 o 3 minuts aproximadament.
2. Si veus que hi ha poc ou afegeix-li una mica de llet.
3. Posa farina en un plat de de sopa .
4. Posa la resta d’ingredients en plats de sopa.
5. Agafa d’un en un els talls de pollastre, posa-li una mica de sal, després pasa’ls per l’ou, a continuació per la farina i cap a la fregidora.
ESPERO QUE US AGRADI!!
Ingredientes principales
1/4 l llet
2 ous
100 g sucre
100 g farina
1 cullerada llevadura royal
4 pomes
Preparación de la receta
Para preparar la receta de Tarta de poma
Posar en un bol 1/4 de litre de llet, els dos ous, els 100 g de sucre i de farina i la cullerada de llevadura.
Pasar-ho tot pel minipimer fins aconseguir una pasta homogenia.
Despres afegir dos pomes pelades i tallades a daus. Col.locar la pasta al motlle.
Afegir dues pomes mes pelades i tallades en lamines.
I posar el motlle al forn, previament escalfat i dexar-ho a 180 graus.
Bocata de fuet
Ingredients:
Barra de pa.
Oli.
Tomàquet tallat per la meitat.
Fuet.
Preparació:
Tallem la barra de pa per la meitat.
Fregues el tomàquet per sobre del pa i afegeix el oli.
Poses el fuet i a menjar!!!!
Enpanadilles de carn
ingredients
massa d’ enpanadilles
carn picada
pavrot
ceva
1 ou
Preparacio
agafa la massa d’enpanadilles
segida ment agafa la carn picada i talla les verdures a trosos petits quan acavis agafem una cullera i ho possom al sentra de la enpanadilla despres doplegala asta consegir punta amv punta
segida ment agafa una furcilla i aplasta les puntes
cuan agafis l’ou posal en un vol,
i amb el pinsell de cuina pinta les enpanadilles .
Calenta el forn a 200 g i quan passi mitja hora .
I a menjar
pizza de pernil dolç i formatge:
ingredients:
massa
Tomàquet
pernil dolç
formatge
Preparació:
1 Agafem la massa de la pizza.
2 Escampem el tomàquet per la massa.
3 Fiquem el pernil dolç i el formatge.
4 Ho fiquem al forn i quan veieu que ja esta la treieu del forn .
Bon profit!
CUINERS AXEL I ARNAU
FAREM: UN PASTÍS DE MERMELADA I XOCOLATA.
INGREDIENTS: MERMELADA, XOCOLATA, PA DE PESSIC, BIRUTAS DE COLORS, SUCRE, NATA I MADUIXES.
PREPARACIÓ.
1 Per començar tallem el pa de pessic.
2 Amb una cullera untem la melmelada.
3 Després ho tapem mentres que en el forn s’està escalfant la xocolata.
4 To seguit, evoquem la xocolata pel pa de pessic.
5 Llavors, posem el pastís a la nevera perquè es congeli.
6 A continuació posem les birutes de colors.
7 Per últim posem la nata i a dalt de tot posem la maduixa.
(BON PROFIT!)
“FAjITAS”AL MICRONAS SANTIAGO
INGREDIENS
Una vase de “fajita” oh tantas com vilguis .
sucre,
oli.
Preparació
Acafem la vase de “fajita i per sobre posas oli una mica escampat
i despres afegim el sucre també per sobre
i oh fiquem al micronas ohdeixem uns 15 30 segons oh deixem reposar uns 2 3
3 minuts re`posar .
i a menjar !!!!!! que bo nyam nyam
Fem MACARRONS:
INGREDIENTS:
-1 paquet de pasta (macarrons).
-1/2 quilo de carn picada.
-1 pot de tomàquet fregit.
-1 ceba trossejada.
-1 grapadet de sal.
-1 paquet de formatge ratllat.
PREPARACIÓ:
1.Primer de tot, posa una olla amb aigua al foc.
2.Quan esttigui bollint,posa-li el paquet de macarrons dins l’olla.
3.Tot seguit, agafa una paella, i fregeix la ceba.
4.Desprès, (quan ja etigui fregida la ceba),afegeix-li el tomàquet i la carn picada a la paella.
5.Quan ja estigui calent i fet, barreja-ho tot i posa-li per sobre (als macarrons) la bosseta de formatge.
I…… A MENJAR!!!!!! 🙂
Magdalenes:
ingredients:
3 ous
1 llimona
1/4 quilo de sucre
1/4 litre de llet
1/4 litre d’oli de gira-sol
400 grams de farina
1 culleradeta de llevat en pols
PREPARACIÓ:
1.Batim els ous amb el sucre fins que es posin molt firmes,a punt de neu.
Encén el forn.
2.A continuació,fica-li el oli,la llet i la ratlladura de llimona. Barreja tot bé amb una cullera de fusta.
3.Després d’haver barrejat el llevat amb la farina, la vas ficant a poc a poc el suc anterior, sense deixar de remoure.
4.Una vegada mesclat,ho fiquem dins als recipients de paper de magdalenes
Sense omplir-ho del tot.
Ho fiques al forn no gaire fort 40 minuts.
5.Avants de ficar-ho al forn li pots ficar per sobre una miqueta de sucre.
Bon profit!(:)
Magdalenes:
ingredients:
3 ous
1 llimona
1/4 quilo de sucre
1/4 litre de llet
1/4 litre d’oli de gira-sol
400 grams de farina
1 culleradeta de llevat en pols
PREPARACIÓ:
1.Batim els ous amb el sucre fins que es posin molt firmes,a punt de neu.
Encén el forn.
2.A continuació,fica-li el oli,la llet i la ratlladura de llimona. Barreja tot bé amb una cullera de fusta.
3.Després d’haver barrejat el llevat amb la farina, la vas ficant a poc a poc el suc anterior, sense deixar de remoure.
4.Una vegada mesclat,ho fiquem dins als recipients de paper de magdalenes
Sense omplir-ho del tot.
Ho fiques al forn no gaire fort 40 minuts.
5.Avants de ficar-ho al forn li pots ficar per sobre una miqueta de sucre.
Bon profit!:)
xampinyons replets .
ingredients
12 xampinyons
llet
100 g de motlla de pa
una dent d’all
un ou
formatge ratllat
una branqueta de julivert
1 bola de motzarella
oli
sal
pebre negre
preparació
1 netegem els xampinyos nomes deixant els barrets
2 treuli la pell al all, amb l’ajuda d’un adult batem amb la batedora la motlla de pa,motzarella,,l’ou,l’all, julivert,i dos cullerades de llet, sal pebre negre
3 amb una plata per al forn posai els xaminyons amb cabitat d’adal
4 replena els xampinyons amb la salsa batuda
5 demanali a un adult que posi el forn a 200 g i que fiqui els xampinyons 20 minuts asta que tinguin color.
i a menjar
canelons amb beixamel
ingredients:
carn,
beixamel,
massa per fer els canelons.
Preparacio:
1.Fem un rotllo amb la massa.
2.Fiquem la carn dintre el rotllo.
3.Li tirem la beixamel.
4.Ho deixem deu minuts al forn.
5.I a menjar!
Recepta: Amanida
Ingredients:
Enciam
Tomàquet
Pastanaga
Blat de moro
Olives
Oli
Vinagre
PREPARACIÓ:
1. Posa tots els ingredients menys l’oli i el vinagre.
2. Amb dos culleres barreja-ho.
3. Si vols posa-li l’ oli i el vinagre.
RECEPTA:iogurt amb colacao
ingredients:
-Un iogurt
-Colacao
-Sucre
preparació:
Agafem el iogurt i el posem en un bol, tot seguit hi posem una cullerada de sucre i una altre de colacao i amb una cullera petita ho remenem.
I JA TENIM EL BERENAR D’AQUESTA TARDA!!!
Hamburguesa
Ingredients:
1. hamburguesa.
2. trossos de pa i oli d’oliva.
Preparació:
1. fregiu l’hamburguesa.
2. escalfeu el pa.
3. Ajuntem el pa amb l’hamburguesa.
Recepta de pastis de xocolata:
Ingredients:
• 3/4 de iogurt natural
• 2 ous
• 1/2 pot de iogurt ple d’ oli
• 1 pot de iogurt ple de sucre
• 1 pot i mig de iogurt ple de farina
• 3/4 de sobre de llevat
• mantega xocolata
abans de començar renta’t les mans
Preparació:
• Bat l’ ou després fica-hi sucre
• Barreja la farina i el llevat i remenar(amb els dits o amb collera)
• Posa la mantega pel motlle ( amb els dits)
• Passar tot al motlle i ficar xocolata rallat
• Després ficar per sobre xocolata rallada
• Fica al forn durant 40 minuts a 170.
Pol Vilà
Tortilla de bacalao.
Ingredientes:
Puerros.
Patata.
Pimiento.
Bacalao.
Preparación:
Se frien dos patatas, se sofrie el pimiento y el puerro se mezcla y por ultimo se tira el bacalao remojado. Se revuelve un poco y se hace la tortilla.
Truita de patates
INGREDIENTS:
• 1 ou
• un plat fondo
• patates i
• oli
PREPERACIÓ:
• Pelem les patates.
• Posem una paella al foc i tirem una mica d’oli.
• Mentres séscalfa l’oli trenca un ou i bat-lo
• Tira l’ou al foc i espera que s’escalfi
• Quan ja estigui escalfat la poses a un plat i
• Ja està llesta per servir
•
Hamburgesa amb all i golibert
Ingredients:
Nesesitem si bolem fe vuit amburgesas un pot de carn picada.
Primer:agafem un all i golibert agafem un terbi i posem el all i el golibert despres el triturem.Quan estigi ben triturat:li agafem la carn picada i la posem en un bol posem el al i el goliber i el posem al bol li posemb oli i bastanta sal amb les mans el triturem tota la barega i amb una motlla fem la forma i a menga bom profit¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡.
Brotxeta de fruita amb xocolata
Necessitem:
Fruita variada:plàtan,mandarina,maduixa,poma,pera…
Xocolata líquida
Brotxetes perposar la fruita
Plat o safata
Passos a seguir:
Ens rentem les mans amb aigua i sabó.
Pelem la fruita, vigilant de no tallar-nos.
Tallem la fruita a trosets o separem els grills.
Posem la fruita a la brotxeta, clavant-la pel mig.
Tirem la xocolata per damunt de la fruita.
Un cop fet tot això, ja ens la podem menjar.
Ingredients:
400kg. de Macarrons.
Ratllats.
400kg. de gambas o llangostins pelats.
500kg. de cloïsses o rossellones.
2 dents d´all.
Preparació:
1.Cou la pasta en abudante aigua bullint amb sal.
Escúrrela i reserva.
2.Posa a pochar 2 grans d’all picats. quan estiguin
daurats, afegeix les cloïsses i espera que s’obrin. un cop
obertes, agrega-les cues de gambes o llagostins, assaona i
ofegar uns minuts.
3.Finalment, afegeix la pasta, barrejant-ho tot bé i espolvoréalo amb julivert.
Si ho prefereixes, pots escampar amb formatge ratllat i gratinar
durant un parell de minuts.
TRUFES
INGREDIENTS
• 150 g de nata.
• 100 g de mantega
• 50 g de sucre de llustre.
• 200 g de xocolata de vainilla.
• 35 o 40 motlles de paper.
PREPARACIÓ
Treballeu la mantega vora l’escalfor, fins que quedi com una crema; barregeu-hi la nata, remenant amb el batedor, però amb suavitat, i després aneu-hi posant a cullerades la xocolata ratllada i al mateix temps el sucre. Barregeu-ho sense treballar-ho massa, i feu-ne boles petites, que passareu per la resta de xocolata ratllada. Poseu-les en motlles de paper arrissat, de color marró, ja fets expressos. Deixeu-les a la nevera o encara millor al congelador i a menjar!!!
pizza
Necessitem:
1.400G de farina.
2.1 culleretes de sal.
3.mig sobre de llevat .
4.1 vas de aigua temperada.
5.4 culleretes de oli.
Preparació
Barrejar la farina ,la sal,l‘aigua ,oli i el llevat.
Deixa reposar 30 minuts la massa de pizza fet tota una bola.
Tira una mica de farina a la massa de pizza.
Posar-la dintre d‘un bol i desprès tapar-la amb film transparent.
Estirar la massa amb un rodill.
Posar-la a la plata i amb una forquilla la punchem
Li fiquem els ingredients que ens agradin mes i quan o tinguem la fiquem al forn.
Un cop fet ja es pot menjar
Gelats de xocolata
Estris
Bol
Motgo de gelats
Cullera Ingredients:
Llet
Xocolata
Preparació:
Posa el xocolata i la llet al bol acontinuasio agafas la cullera i u remous despres u ficas al motgo i per ultim al congelador iper super ultim cuan estigi congelat tu mengas.
Fes iogurt
Llista de material:
1 olla de pressió
1 casserola
1 termòmetre alimentari
8 potets de vidre vuits
1 litre de llet pasteuritzada
1 iogurt natural(que no sigui liquid ni bífidus)
Pas 1 Demana una persona gran que posi a bullir mig litre d’aigua a l’olla de pressió
Pas 2 Mentre s’escalfa l’aigua,aboca el litre de llet a la casserola. Escalfar-la a 53 graus. Vigila’n la temperatura,perquè la llet no ha de bullir
Pas 3 Renta’t les mans i aboca el iogurt a la casserola.
Barreja-ho bé amb la llet tèbia,sense que es facin grumolls.
Pas 4 Ara,amb l’ajuda d’una persona gran,omple els pots de vidre
amb el contingut de la casserola.
Pas 5 Demana una persona gran que llenci l’aigua calenta de l’olla de pressió per l’aigüera. Fica els pots dintre de l’olla.
tanca la tapadora girant la rosca superior i deixa-la en un lloc sense corrent d’aire. A l’hivern ,pots posar l’olla damunt d’un radiador .Deixa que reposi tota la nit sense moure-la.
MAGDALENES:
Ingredients:
6 ous
1 o 2 paquets de lacasitos
6 parells de soda
½ kg (mig quilo) de farina
1 got de llet
1 got d’oli
1 got de sucre
Rallat de llima
Com es fa???
1.Batim els ous i li barregem la llet, l’oli, el sucre, la llima i la farina. Deixem la soda per al final.
2.Quan la massa faci bombolletes es fica al forn a 180º (graus) durant 20 minuts
3.Amb una xeringa les podem omplir de xocolata o melmelada.
Finalment afegeix els lacasitos per decorar com mes t’agradi
I APA A MENJAR!!!!!!!
PIZZA INVENTADA:
ingredients:
pernil dolç
pernil salat
bacó
formatge rallat
tomaquet
1 vase de pizza
com es fa???
primer escampa el tomaquet en la vase de pizza
desprès afegeix el pernil dolç
tot seguit posa el pernil salat
a coninuació escampa el bacó en la vase de pizza
tot seguit afegeix el formatge rallat
finflment posa la pizza al forn a 150 graus uns 10 minuts
I APA A MENGAR!!!!!
Ferran Valls Férriz Kelian .C
Julekake
Ingredients:100g de panses,
100g de mantega,
3 ous,
150g defarina,
175g de sucre,
1 got de llet,
1 sobre de llevat,
1 culleradeta de cardamom mòlt,
1 culleradeta sopera de Grand-Marnier (licor dolç)
1Idrata les panses dintre d’aigua durant 1 hora i després escorre-les.
2En un bol,barrega-hi la mantega tova,el sucre i els rovells d’ou.
Obtindràs una crema.
Afegeix-hi les panses.
3Barrega la farina,el cardamom i el llevat.
Posa el licora la llet.
4Barrega tots els ingredients al bol i després afegeix les clares batudes a punt de neu.
5Aboca la pasta allargat.Fica-ho al forn a 180 º c durant 50 minuts.
Arros amb llet:
Ingredients:
– 250 gr. d’arros.
– 1 lt. de llet.
– 150 gr. de sucre.
1la pela d’una llimona.
1una branca de canyella.
Una mica de canyella amb pols.
1/2 lt.d’aigua
Prepareció:
1)bullim l’arros amb l’aigua 5 min. (Foc lent i remenant).
2)Afegim la llet i bullim 10 min. amb la llimona
i la branca de canyella.
3) afegim el sucre i bullim 5 min. mès i no
Parem de remenar.
4)deixem reposar 2 min.
5) podem arròs a plats i li posem una mica
de canyella amb pols.
6) deixem refredar.
I…… Que i vagi degust!!!
Arros amb llet:
Ingredients:
– 250 gr. d’arros.
– 1 lt. de llet.
– 150 gr. de sucre.
1la pela d’una llimona.
1una branca de canyella.
Una mica de canyella amb pols.
1/2 lt.d’aigua
Prepareció:
1)bullim l’arros amb l’aigua 5 min. (Foc lent i remenant).
2)Afegim la llet i bullim 10 min. amb la llimona
i la branca de canyella.
3) afegim el sucre i bullim 5 min. mès i no
Parem de remenar.
4)deixem reposar 2 min.
5) podem arròs a plats i li posem una mica
de canyella amb pols.
6) deixem refredar.
I…… Que i vagi degust!!!
BIZCOCHO DE YOGURTH.
INGREDIENTES:
HARINA
1 SOBRE DE MAIZENA
3 HUEVOS
RALLADURA DE LIMON
AZUCAR
1 YOGURTH
MANTEQUILLA
ACEITE
MEZCLAMOS EN UN BOL, EL YOGURTH, LOS HUEVOS, TRES MEDIDAS DE YOGURTH DE HARINA, TRES MEDIDAS DE AZUCAR Y UNA DE ACEITE.
AÑADIMOS LA RALLADURA DEL LIMON Y DOS MEDIDAS DE YOGURTH DE AZUCAR.
CALENTAMOS EL HORNO A POTENCIA MAXIMA.
ENGRASAMOS EL MOLDE DEL PASTEL CON MANTEQUILLA.
ECHAMOS TODA LA MEZCLA EN EL MOLDE.
LO METEMOS EN EL HORNO, DURANTE UNA MEDIA HORA MAS O MENOS.
Y YA ESTA….PODEMOS DECORARLO CON NATA,FIDEOS DE CHOCOLATE, LACASITOS O COMO MAS NOS GUSTE.
ULLERES DE FORMATGE
INGREDIENTS
• 1 rotlle de pasta de full preparada
• 60g de pernil dolç
• 30g de roquefort
• 20g de mantega o margarina
PREPARACIÓ
Talla el pernil a trossos grossos. Barreja’ls a la batedora de vas amb el roquefort i la mantega o margarina.
Desenrotlla la pasta fullada. Estén la preparació barrejada sobre la pasta. Preescalfa el forn a ter.6/7.
Forma 2 cilindres enrotllant la pasta des dels 2 extrems fins al centre. Recobreix amb paper film transparent i posa-ho a la nevera 30 min.
Talla la pasta en llesques d’1 cm. Posa les ulleres sobre una safata de forn recoberta amb full de paper de barba. Fes-ho coure durant 15 min al forn.
Ingredients per a sis persones
Per a fer la pasta:
180 g de farina
60 g de sucre
1 ou
1 pessic petit de sal.
Un motlle rodó de parets altres,
d’emmotllable
De 20 cm de diàmetre.
1.una estona abans traiem la mantega de la nevera perquè s’estovi.
2. en un bol gran posem la farina , la mantega,el sucre, l’ou i un pessic de sal .O barregem tot amb les mans fins que ens quedi una bola ben llisa.
3.Empolsinem el marbre amb farina i amb un corró estirem la bola de pasta que farem servir per a folrar el fons i les parets del motlle.
4.No popi la pasta de les parets de les parets quedi tota igual ni que arribi i fins a dalt de tot del motlle; queda més bonic irregular.
• 5. pesem les panses en un bol petit a remullar amb aigua i ,a part, ratllem la pell de la llimona. Només la part groga, que és la que dóna gust;la part blanca es molt amarga.
6.separem el cercle de la cara dels 4 ous i ho posem, separat, en dos bols grans.
7.En el bol dels rovells d’ou hi afegim el sucre i la ratlladura de la llimona, ho remenem una mica amb una mica de pauta.
8. mesclem les cares.
9.escorrem les olives.
10. Al forn.
TRUITA DE TONYINA
Ingredients:
-1 ou
-oli
-1 paella
-1 espatula
-1 llauna de tonyina
-1 plat
-1 bol
-1 forquilla
1-Posa l’ oli a la paella.
2-Trenca l’ou i posa’l al bol despres batlo amb la forquilla.
3-Llavors posa la tonyina al bol i remena-o tot.
4-Despres posa-o tot a la paella i amb l’espatula posali forma.
5-Posa la truita a el plat i…LEST PER MENJAR!
Ingredients
Pa
Formatge
Oli
Tomàquet
Micro ones
Preparació
Primer agafem el pa desprès li fiquem el tomàquet al pas següent agafem l’oli i el fiquem sobra el tomàquet .
Li fiquem el formatja i al fiquem al Micro ones
ja està llest per menjar mmm està molt bo!!!
Canapès-peixos
1. Torra molt lleugerament les llesques de pa.
Retalla en cadascuna 2 formes de peixos.
2. Barrella el salmó i el iogurt a la batedora.
3. Escampa una capa espesa de preparació sobre els peixos.
4. Talla els tomaquets i els cogombre en bocins de formes diferents.
Decorada els peixos de diferents maneres.
RISOTTO DE BOLETS
INGREDIENTS:
• 500 g d’arròs
• 100 g de barreja de bolets secs
• 1 ceba mitjana
• 1 pebrot verd
• Brou de verdures
• 1 gotet de llet de soia
• Formatge parmesà ratllat
• Alls
• Julivert
• Oli,sal i pebre
ELABORACIÓ:
Poseu els bolets a remullar en aigua tèbia uns vint minuts. Mentrestant, ratlleu la ceba i el pebrot i talleu els alls ben menuts.
En una cassola amb oli i amb el foc ben baix, feu estovar la ceba i el pebrot, que han d’anar coent ben a poc a poc. Quan estaran gairebé llestos, hi afegireu els bolets, escorreguts i tallats menuts, i els ofegueu juntament amb la ceba i el pebrot uns tres o quatre minuts. Tireu-hi ara l’arròs i l’all i, sense deixar de remenar, aneu-ho mullant amb el brou de verdures, que ha d’estar bullint. Deixeu-ho coure uns set ho vuit minuts i incorporeu-hi el vaset de llet de soia. Al cap d’un parell de minuts, escampeu-hi per damunt parmesà ratllat (la quantitat dependrà del vostre gust). Passats dos o tres minuts, ja podeu apagar el foc; tapeu la cassola i deixeu-ho reposar un moment. Serviu-lo amb julivert trinxat i parmesà ratllat per damunt.
Quan feu risotto, és important que aneu remenant i remenant l’arròs, sense parar, i que hi afegiu miquetes de brou a mesura que l’arròs se’l va bevent; penseu que ha de quedar un punt caldós.
Entrepà de tonyina
1 prepara el pa
2 agafa una llauna de tonyina
preparació
1 talla el pa per la meitat i fica-li oli
2 obre la llauna de tonyina
3 fica-la tonyina al pa que has tallat abans
4 per últim fica l’altra mitja part del pa sobre da l´ altra part .
CREPS.
INGREDIENTS:
-250 grams de farina de blat de moro.
-250 grams de farina integral.
-2 ous.
-Mig litre de llet.
-50 grams de sucre.
-Oli d’oliva.
-Un grapat de sal.
Preparació:
1.Poses tots els ingredients en un bol.
2.Ho remenes tot fins que quedi una massa fina.
3.Quan ja està tot remenat, agafem una paella i una cullera de fusta.
4.Fiques un raig d’oli o una miqueta de mantega a la paella perque no s’enganxi, fiquem una mica de massa, la deixem una estoneta, la girem… i ja tenim el crep!!!!!
(Si el vols dolç, amb una mica de crema de xocolata, et xuparàs els dits, i si pel contrari el vols salat, amb formatge, deliciós estarà!!!!).
–
Espero que us agradin moltíííssim els creps!!!! :):)
BON PROFIT.
Aqui podem fer receptes que ens durin fins ha un mes!!!
No passarem gens de gana no!!! 🙂