Per deixar enllestit el primer trimestre del curs, ens n’hem anat fins a Agramunt, poble de torrons i de bons artistes, com hem pogut comprovar.
Els torrons els hem tastat a la fàbrica Torrons Vicens, que ens ha obert les portes a una visita a través de la història d’aquest dolç elaborat a Agramunt des de fa uns quants segles, seguint una recepta artesanal i alhora innovadora. Als gustos de sempre hem vist que s’hi afegien com a novetat d’enguany torrons de gintònic, de formatge i de “kikos” –panís torrat, vaja!-.
Amb el paladar endolcit hem fet via cap a Lo Pardal, l’espai on Guillem Viladot ha aplegat els seus poemes visuals, escultures i objectes artístics. Un altre plaer pels sentits! Amb ferros, fustes, objectes que li duien els veïns del poble i d’altres que trobava abandonats, Viladot ha creat una obra artística excepcional. Tota una descoberta al cor d’Agramunt que val la pena no perdre’s.