Sant Jordi i Santa Jordina

Hola famílies!

Avui hem aprofitat el desdoblament de psicomotricitat per fer una conversa, en petit grup, sobre el conte que ens va explicar la Denise titulat “Santa Jordina” i com que ens recordava a la llegenda de Sant Jordi, hem explicat les diferències que trobàvem entre els dos contes.

Un cop acabada la conversa, en parelles han triat alguna cosa de cada conte que sigui diferent i l’han dibuixat o escrit. Cliqueu AQUÍ per veure com treballaven algunes d’aquestes parelles.
Realment m’han sorprès els Dracs!! Han treballat molt bé en parelles, repartint les feines i posant-se d’acord en allò que volien dibuixar o escriure.

Ara us faig una proposta!
Pregunteu als Dracs si recorden alguna de les diferències entre els dos contes i les escriviu aquí! A veure què recorden de tot el que hem conversat avui…

Salutacions,
– Noèlia –

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Sant Jordi i Santa Jordina

 1. Sonia(Unai) diu:

  Hola !!!
  Unai lo que me comenta es que un DRAC es bueno y el otro malo

 2. Sonia(Unai) diu:

  Y que le ha gustado mucho trabajar en pareja

 3. Rosa, mare del Pau diu:

  Hola, el Pau explica: ” en el conte de la noia el drac no és dolent, el dolent és el domador que li fa fer coses al drac”, això deia ahir.

 4. Yeray me comenta que en un cuanto el drac se muere y en el otro no porque en uno es malo y en el otro no. Y que le a gustado mucho trabajar en parejas.

 5. Mari angeles diu:

  L’Alex diu que el drac de sant jordi era dolent i el de santa jordina es bo. Li agrada mes el de santa jordina. l’Iker diu que el drac en un conte es dolent i a l’altre conte el dolent es el domador. Li agraden tots dos ogual

 6. Noèlia diu:

  Hola famílies!
  Ja veig que una de les diferències més evidents entre els dos contes ha estat la del personatge del drac, que en la típica llegenda de Sant Jordi és un personatge dolent i aterrador i en canvi al conte de Santa Jordina, el drac podríem dir que és bo, perquè no és ell qui realment vol fer mal, sinó el malvat domador de dracs que l’obliga i el té empresonat.
  Ara bé, què diuen els vostres fills i filles sobre els altres personatges?
  Les princeses o donzelles fan el mateix?
  Hi ha alguna diferència entre el cavaller Sant Jordi i Santa Jordina?
  Tots els personatges que apareixen a Santa Jordina també apareixen a Sant Jordi?

  Animeu-vos a preguntar als vostres fills i filles i contestar!
  Salutacions,
  – Noèlia –

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà