Catàleg de poesia: Els enigmes en la poesia de Joana Raspall

Avui és un dia molt especial per a nosaltres perquè presentem el nostre catàleg virtual de la Joana Raspall que hem estat fent durant tot l’any. Veureu que podeu buscar els poemes de la nostra estima poetessa a partir de diferents elements de cerca: llenguatge, enigmes, rima, ritme, protagonistes i tipologia textual.

Ja ho veureu al catàleg, però us volem avançar un aspecte a destacar. Hem descobert que pot ser que un poema tingui de protagonista dues mandarines, però en realitat pot estar parlant de l’amistat, la venjança, la rivalitat… Aquesta intencionalitat que vol transmetre l’autora l’hem anomenat enigma. Per això el títol del nostre projecte i del catàleg: Els enigmes en la poesia de Joana Raspall.

Veureu també que a tots els poemes es pot deixar comentari.

Comptem amb la vostra opinió i confiem que us agradi i us sigui útil per aprendre de la poesia com nosaltres.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TAy9_f73r9s&feature=youtu.be[/youtube]

Les Talpetes
Classe de 6è de l’escola Francesc Aldea i Pérez de Terrassa.
Maig de 2013

Aquest article ha estat publicat en Projectes de llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

12 respostes a Catàleg de poesia: Els enigmes en la poesia de Joana Raspall

 1. Chiara diu:

  Hola Talpetes,
  Estic molt d’acord amb tots. Aquest projecte no el podriem haver aconseguit sense la Lara i la Marta moltes gràcies!!
  Per finalizar vull dir que em fet molt bon treball i que amb treball amb equip tot ho aconseguim!!

  ENORABONA TALPETES!!!★★

 2. Dani V. diu:

  Hola Talpetes,

  A mi aquest projecte m’ha agradat molt perquè he aprés moltes coses sobre la poesia, un aspectede la literatura en el que abans no m’interesava gairebé mai. També penso, com els altres companys, que el projecte ens ha sortit molt be perquè, després de dos trimestres treballant en ell, era d’esperar.

 3. Chiara i Salvador diu:

  Hola Talpetes,
  estic molt d’acord amb tots companys. Aquest projecte es el que més m’agradat de tots els que he fet. Crec que tots hem fet molt bon treball.

  ADEU TALPETES!!

 4. thalia diu:

  Hola talpetes,

  A mi el cataleg de la ”Juanna Respall” , hem va semblar un projecte molt interesant.Anar a enseyar el cataleg a les altres classes hem va semblar molt divertit i a la vegada tenia molta vergonya.

 5. Michelle diu:

  Hola Talpetes,

  La veritat es que el catàleg ens a sortit força bé. A mi m’ha agradat molt aquest projecte, com a dit l’Adrià ha estat una manera nova d’apendre a endinsar-se en un poema. Abans ja ens agradaven els poemes, però crec que ara ens encanten. També ens ho hem passat molt bé amb la Mireia, la Lara i les persones que ens han ajudat.

  Adéu 🙂

  P.D.: Gracies a la Lara i la Marta que han fet un gran treball amb el catàleg, si no fos per elles no haguesim pogut ensenyar-li a ningú.

 6. Andrea diu:

  Hola Talpetes,

  Després de tant esforç i passat mig curs hem acabat el nostre catàleg! Ha quedat genial i espero que els hi hagi agradat a tothom que ho hagi vist. A més a més vull dir que mai ens haviem endinsat tant en la poesia i aquest curs ha sigut cuan hem sapigut tot dels poemes. Per acabar vull explicar que m’encanta el nostre catàleg i espero que us agradi!!! 🙂

  Petons i abraçades! 🙂

  Andrea.

 7. Miguel diu:

  Hola Talpetes,

  A mi m’he a encant el projecte de la Joana Raspall sobra tot coneixer altres recorsus parquè jo abans no coneixia que era la matàfora i m’ha agradar moltisim fero.Estic d’acor amb vosaltres Miranda i Chiara que ens a costar un ull de la cara fer aquest catalág.

  A mi el que més m’ha agradat es travalla en equip amb les meus companys . Estic d’acor amb tu Lucas en que ens hem indinsat molt en la poesía

  Lara i Marta moltes grasies Per ayudarnos afer tota la part infoematic.

  Vull felicitar a tots/es hem fet. un bon travall.

  Deu Talpetes.

 8. Adriàn diu:

  Hola talpetes,

  A mi aquest projecte m’ha encantat perqué he apres moltes cosesque m’han ajudat ha analitzar un poéma, peró la que més m’ha agradat ha sigut aprendre a trobar l’enigma perqué ,per mi, és la manera d’endinsar·te als poemes.

  P.D.:vull donar·li les gracies a la Lara i a la Marta per fer tota la part tecnologica.

 9. Aida :) diu:

  Hola Talpetes,

  crec que a valgut la pena aver estat fent tot aquest curs projecte,perque ho em fet molt i molt bé.Crec que ens a sortit un projecte en el cual a sigut el tema d’aquest any a sise,l’any passat va ser coneixer coses que mai ens haviem adonat en les noveles (amb el projecte del Tobi Lolness),i sempre em fet alguna cosa a final de curs per tancar el projecte i que molta gent pugui veure el que em fet.

  Talpetes ja queden 4 dies per les COLONIESSSSSSS!!!!!Yupiii!

 10. Lucas diu:

  Hola Talpetes,

  Jo estic d`acord amb la Chiara i amb la Miranda.A mi m´ha agradat molt fer el projecte perque jo me endinssat molt amb la poesia,he aprendre a que es una metafora,una comparació i una personificasio.També el que mes m´ha agradat del projecte es fer comentaris i presentarlo.

  Vull felicitar a tots.

  Vull donarli les gracies a la Lara i a la Marata.

  Lucas Palleja.

 11. Chiara diu:

  Hola Talpetes,
  estic d’acord amb tu Miranda, ens hem esforçat molt i ja ho hem aconseguit. Ens ha quedat molt molt bè, espero que tambè els hi agui agradat als altres conpanys.

  ADEU TALPETES!!:-)
  Felicitats!!!

 12. Miranda diu:

  Després de tot un llarg procés ja tenim el nostre producte final Talpetes! Ens ha quedat de primera, amb esforç tot ho aconseguim.

  Moltes grácies Lara i Marta per ajudar-nos i montar la part informatica.
  Felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà