Disminuir el consum de sal.

Un consum massa elevat de sal pot portar a un augment de la pressió arterial i a la retenció de líquids.

Per això, hi ha persones que per motius de prescripció mèdica, o de vegades, senzillament per tenir cura d’un mateix, decideixen reduir la ingesta de sodi a la seva dieta.

Aquesta disminució de sal es duu a terme reduint el número de productes amb elevat contingut en sal i reduint la quantitat de sal que s’afageix als aliments quan es cuinen. A més a més, podem trobar al mercat sal 0% sodi, una alternativa a la sal de cuina que utilitzem sempre.

Aquesta sal 0% sodi, està feta a base de sals de potassi i calci, i en algunes marques comercials, hi afegeixen herbes aromàtiques o espècies per neutralitzar el gust amarg del clorur potàssic.

Una altra alternativa es fer servir herbes aromàtiques com l‘orenga per amanir i donar gust a alguns aliments cuinats sense cap mena de sal.

(extret en gran part de la revista “comer bien”)

QÜESTIONS

1.Has entès sense cap mena de problema la lectura? 

2.Et sembla que és aconsellable reduir el consum de sal en la nostra dieta? Per què?

3.Què volen dir les paraules en negreta?

4.Quines herbes aromàtiques coneixes?

5.Coneixes l’ús d’alguna herba aromàtica per millorar alguna malura?

6.Quines herbes aromàtiques coneixes que es podrien utilitzar per donar bon gust a un plat cuinat? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *