El ioga, deia el savi indi Patañjali, “és l’absència de fluctuacions de la ment“. És a dir, la capacitat de mantenir la ment present i enfocada totalment en l’activitat que estem desenvolupant.

El ioga tal i com el van transmetre els antics savis de l’Índia, es composa de 8 membres (Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana i Samadhi) els quals segueixen un ordre degudament esglaonat.

A l’escola hem centrat el nostre treball específicament en el treball de l’asana, que es composa bàsicament de diferents postures que harmonitzen el treball del cos físic amb les emocions i la mente

Quan som a la classe de ioga, ens ocupem de mantenir el cos en acció a partir de les diferents postures, o asanes, que realitzem i també la ment alerta, present en el treball que fem amb el nostre cos i d’aquesta manera la nostra atenció s’afina, s’enfoca, es manté centrada en l’acció que estem fent.  Això és el ioga!

Abans d’acabar la sessió de ioga i acomiadar-nos fem Savasana, que és la postura del relax final. És en aquest moment on cadascú i cadascuna ens relaxem! Tot s’atura a dins i a fora nostre… Des d’aquest espai observem, silenciosos i silencioses, els canvis produïts pel treball del ioga en el nostre propi cos, també observem com es troba la nostra ment (més quieta, més tranquil·la) i les nostres emocions. I sovint ens invaeix un estat de benestar intern, un xic difícil d’explicar-vos, que ens fa sentir millor i més contents i més feliços…

Us convidem a veure el nostre treball a classe! Cliqueu per poder veure els enllaços.

CLASSE DE IOGA 6è CURS 2009-2010

CLASSE DE IOGA 4t. CURS 2009-2010