La Colla del Ball de Diables visita el Joan Salvat Papasseit.

El passat 19 de Gener el Ball de Diables de Mollet va fer una visita a l’escola, ens van venir a presentar les seves activitats en el marc del 35è aniversari de la fundació de la colla i coincidint amb la Festa Major d’hivern de la nostra ciutat.

La visita va iniciar-se amb una petita xerrada que ens mostrava la tradició i història de les colles de diables, els components i les seves funcions, les formacions per fer un bon correfoc, els materials pirotècnics que s’utilitzen i els personatges que hi intervenen.

Cada colla té els seus monstres i personatges. En aquest sentit, el ball de Diables de Mollet no n’és una excepció; el Rei Beliac, la Diablessa, en Belcebú, l’home de foc, el diable que escup foc i els malabaristes són els seus protagonistes.

No poden faltar els tabals i els tabalers que posen el ritme i es barregen amb el tro dels petards.

La colla del Ball de Diables de Mollet va fer un taller amb els alumnes de 5è i 6è, simulant com s’ha d’entrar i sortir del correfoc amb el foc xiulant sobre les nostres orelles, es van poder provar una capa i aixecar a pes les torxes que utilitzen en Beliac i la diablessa.

Un dels objectius de la xerrada era parlar de seguretat. Se’ns recomanava utilitzar roba de cotó, barret de cotó o de palla, ulleres protectores i un bon calçat, així com no portar mai pirotècnia de casa i sobretot fer cas de les indicacions dels cossos d’ordre i seguretat.

 

 

 

 

 

L’escola Joan Salvat Papasseit per un dia va esdevenir un membre més de la colla del Ball de diables de Mollet. Així doncs, només ens queda felicitar als Diables de Mollet pel seu 35è aniversari i desitjar-los que en siguin molts  més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *