A la classe hi ha un alumne provinent de Veneçuela. Ens ha explicat alguns menjars i begudes nadalenques típiques del seu país i a partir d’aquesta informació hem fet un treball per al calendari d’Advent que s’ha compartit amb tota l’escola.
A Veneçuela també hi ha menjars típics per Nadal. Els més importants són:
La hallaca:
La Hallaca és el plat típic d’aquestes festes.
Està elaborat amb pollastre, carn de porc i vedella. Tot guisat és el farcit d’aquest plat amb una combinació de panses petites, olives farcides, tàperes, un tros de ceba i pebre vermell (tot tallat en juliana). S’embolica en fulles de palmeres. La confecció requereix l’ajuda de tres persones. Per això diu que uneix la família en temporada nadalenca.
El pa de pernil:
És un pa que es confecciona amb massa de pa. Porta olives farcides i s’assembla al braç de gitano d’aquí.
Ponche crema o llet de burra:
És una beguda dolça feta amb llet i rom. S’ofereix als amics i invitats quan arriben a casa de nit.