PA de blat BLANC
Ingredients:
500 gr. de farina blanca 250 gr. d’aigua 10 gr. de sal 2 cullerades de llevat deshidratat (o 3 o 4 cullerades de llevat de fermentació natural) Opcional: 25 gr. de mantega Recepta:
En un bol suficientment gran, poseu-hi la farina. Afegiu-hi la sal, el llevat i barregeu una mica amb una espàtula de fusta. Afegiu-hi l’aigua i continueu barrejant fins que noteu que es pot començar a pastar.
Heu de treballar aquesta massa fins que quedi ben fina, que no quedin grumolls i que no sigui ni massa eixuta ni massa enganxosa.
Deixeu reposar aquesta massa en un bol net i tapada amb un drap humit o amb film transparent en un lloc més aviat calent i sense corrents d’aire.
Amasseu només una mica per treure l’aire que s’ha creat dins la massa i, ja podeu començar a tallar-la i a donar-li forma segons el que penseu fer-ne: panets o pans.
Aleshores ja els podeu enfornar, amb el forn preescalfat a 200 graus .