Festa fi de curs i graduació dels nens i nenes de P-5

El curs s’ha acabat i amb una gran festa, tots junts, ho hem celebrat.
El més petits un conte ens han representat i P5 i 1r unes cançons han cantat i danses han ballat.
Després de molt treballar, jugar i aprendre, els de P-5 s’han graduat i amb el birret i l’orla ho han festejat.
Quina sorpresa la directora ens ha donat i un record per sempre ens ha quedat.
Petons, abraçades… de totes les mestres de CEIP Nou Lloret.
Bon estiu!!!

BubbleShare: Share photos – Powered by BubbleShare

Excursió a Tossa de Mar

Per acomiadar el curs, els nens i nenes de l’escola vam anar a fer una excursió en vaixell fins a Tossa.
Al matí estàvem molt nerviosos per pujar a la barca, es movia al ritme de les ones, vam cantar cançons, riure…. i moltes coses més fins que vam arribar a Tossa.
Una vegada allà, vam celebrar els aniversaris dels nens i nenes del Juliol i l’Agost amb un esmorzar al parc.
Ens ho vam passar molt bé, però es va fer curt.
Va ser molt divertit!!!! Una experiència genial!!!!

Visita als bombers

El dia 27 de maig, els nens i nens de P5 i 1er vam anar a visitar el Parc de Bombers de Lloret.Va ser molt divertit i vam aprendre molt! Ens van ensenyar totes les eines que tenien al camió i perquè les feien servir. La veritat es que en tenen moltes! A més ens van deixar posar la jaqueta i el casc que fan servir ells, pesava molt!, ens van explicar que tot l’equip sencer pesava 35 quilos!!!Després ens van deixar pujar al camió, tocar la sirena i fer veure que nosaltres érem els bombers, quan vam acabar ens van ensenyar com tiraven l’aigua, però no gaire estona, perquè no la podíem malgastar!Per acabar ens van ensenyar totes les instal·lacions, on dormien, dinaven, descansaven… i el gimnàs on feien esport, ja que ens van explicar que era molt important estar en forma per ajudar a la gent! Nosaltres ho vam intentar, però era molt difícil!Va ser un dia genial i ens ho vam passar molt i molt bé!
 

Visita al Museu del Mar

El dijous 22 de maig els nens i nenes de P-3, vam fer una visita al museu del mar de Lloret. Ens van explicar una història molt emocionant. Aquesta explicava el viatge tant llarg i tant perillós que va fer un mariner, l’Agustí fins que va arribar a Amèrica. Al museu també vam poder tocar alguns dels productes que l’Agustí va trobar en aquest continent. Uf el cafè feia una oloreta……
També vam poder veure molts vaixells i la monitora ens va explicar com es feien! Al final vam sortir a la terrassa amb vistes al mar on ens van explicar un conte de pirates i un tresor amagat!
Ens ho vam passar d’allò més bé!!!
Gràcies Museu del Mar!!!
BubbleShare: Share photos – Powered by BubbleShare

Volta ciclista a Catalunya

Els nens de l’escola vam sortir a veure la volta ciclista a Catalunya. Xino xano vam arribar on feien la contra rellotge i ens vam seure a veure com corrien.
Anaven molt ràpid i nosaltres vam animar molt als ciclistes.
Abans de tornar a l’escola vam anar a donar una volta pel parc tancat on vam poder veure com es preparaven per sortir, com netejaven les bicicletes, les arreglaven…
Hi havia molts Mossos d’Esquadra amb moto que controlaven que tot anés bé, també vàrem veure l’helicòpter de la tele que filmava la volta, ens ho vam passar d’allò més bé saludant-lo, no fos cas que sortíssim per la tele!
Va ser una bona experiència que ens agradaria repetir.

Experimentem

A tots els nens i nenes els agrada, tocar, manipular, tastar, observar, aixafar, remanar… experimentar amb objectes de la vida real!!

Per aquest motiu, hem organitzat unes sessions on els nens i nenes són els protagonistes de les diferents activitats.

La poma

BubbleShare: Share photos – Find great Clip Art Images.

La taronja

A P-3 ens divertim tocant, olorant, fent rodar i estanpant la taronja. Per acabar vam fer i beure el seu suc. Estava boníssim!

La xocolata balla

Els nens i nenes de P-5, amb aigua, gasosa, xocolata i recipients de vidre, vam mirar que feia la xocolata si la posavem dins d’un recipient amb aigua i gasosa. Després d’observar bé, ens vam adonar que la xocolata només ballava amb la gasosa.

La margarida

Per dir adéu a l’hiver i donar la benvinguda a la primavera, els nens i nenes de 1r. vam fer un quadre on queden representades les dues estacions de l’any.

Experimentem amb un ou!!

Els nens i nenes de p-3 teníem moltes ganes de fer màgia i vam fer un experiment amb un ou!

Per fer l’experiment vam seguir els següents passos:

1. primer vam observar els materials necessàris per fer l’experiment: un ou, aigua, la sal i un recipient transparent.

2. desprès vam posar un recipient amb aigua i vam observar que l’ou s’esfonsava.

3. seguidament vam agafar un altre recipient amb aigua i li vam afegir molta sal, desprès de remenar una mica vam llençar l’ou i …màgia: l’ou flotava!!!!!

4. desprès vam treure les nostres pròpies conclusions: la sal fa que l’ou suri!!!

Per un dia ens vam tornar com el conte de l’aprenent de bruixot!!!

Els lleons a la sabana

En el “Cistell viatger” ens ha arribat un llibre molt guai: Els lleons a la sabana.

Hem estat atents escoltant-ho i quan la senyo ha acabat, hem fet una activitat molt xula!

Teníem un lleó a la pissarra i amb els ulls tapats i amb les indicacions dels companys li havíem de posar la cua! Els companys cridaven: dreta-esquerra, amunt-avall…

Moltes vegades no posàvem la cua on corresponia, però va ser molt divertit.

Diada de Sant Jordi

  El dimecres, dia de Sant Jordi vàrem anar a visitar les parades del passeig marítim. Els nens i nenes de P-5 i 1r donaven la má als petits de P-3. Uf , quina calor que feia!! Es clar,  tant de cantar: “ surt sol solet,…  vine per Sant Jordi…” el sol ens va fer cas. Les parades feien goig; plenes de llibres i roses de tots colors! Que bé! vam comprar contes per l’escola!

A la tarda, els nens i nenes de P-5 i primer van representar la llegenda de Sant Jordi per els més petits de l’escola. El drac feia molta por, sort que Sant Jordi lluitant lluitant… va salvar a la princesa! Els nens i nenes de P-3 s’ho miraven entusiasmats i al final de la representació vam cantar tots junts les cançons de Sant Jordi.

Un cop acabat el teatre vam muntar la nostre biblioteca al pati. Quants contes i que bé poder-los mirar tots junts!!

El dia va acabar oferint una rosa i un punt de llibre als nostres pares.

I durant tota la setmana …

Hem volgut celebrar la diada de Sant Jordi  realitzant diferents activitats al llarg de la setmana.

El dilluns vam veure una pel·lícula de les tres bessones que ens explicava la llegenda de Sant Jordi.

El dimarts  i el dijous tots els nens i nenes de l’escola vam visitar la biblioteca municipal. Ens van explicar com funciona una biblioteca i ens van deixar triar, mirar i  llegir contes i llibres. Ens farem socis i així podrem emportar-nos llibres a casa! Lídia ,  la bibliotecària ens va obsequiar amb un conte per a cada nen i nena.

El dijous a la tarda unes mames molt trempades de P-3, ens van venir a fer titelles. El llop és volia menjar la caputxeta però no ho va aconseguir!!!

BubbleShare: Share photos – Play some Online Games.

 Ah! durant tota la setmana hem après diferents tècniques de fer roses, punts de llibre, decorats, i a l’ordinador hem après i jugat amb Sant Jordi i el drac.

Per concloure la setmana tradicional catalana: PA AMB TOMÀQUET  I UN BON FUET!!

BubbleShare: Share photos – Powered by BubbleShare