Un joc d’ous 2018

El dimecres dia 21 i dijous 22 de març de 2018  vàrem celebrar les Jornades Culturals com ja ve essent una tradició a la nostra ZER . Aquest any portaven per títol “Un joc d’ous” i anaven dedicades, com el seu nom ja indica, als ous.
Enguany varen ser organitzades per l’escola Montpalau d’Argelaguer amb activitats per a tota la ZER EL LLIERCA.
El matí del dimecres ens vàrem reunir tots els alumnes i mestres a l’aula de Cicle Superior on la Gallina Quica (el mestre Martí) , mare del pollet Quico, ens va presentar les Jornades Culturals. Va ser un moment molt divertit quan va aparèixer la ”gallina Quica” però també els/les nens i nenes van escoltar molt el que la gallina Quica els va explicar sobre els ous .
Seguidament els alumnes van anar  a les seves aules i vàrem realitzar activitats diverses segons les edats.
Les mestres d’EI i CI vàrem fer 3 grups d’alumnes  i vam preparar 3 aules per a realitzar activitats diferents on els alumnes anaven passant. Les activitats que se’ls va proposar foren un joc de memory (animals que neixen d’ous), un conte ( L’Ou del Mussolet) i una activitat d’observació i mesura de diferents ous (de guatlla, d’oca, d’estruç, de gallina, de periquita ….).
Després del pati, vàrem fer 4 grups, també de diferents edats,  ja que hi havia l’Eva, mestra de música, i vam realizar un joc de pistes on l’objectiu era aconseguir plomes per a una “gallina desplomada”.  Al final les hi vam col.locar i  van poder jugar amb un joc d’una gallina, amb ous i plomes.
I a la tarda vàrem inicar una activitat plàstica . Amb unes oueres es confecionaren unes gallines i se’ls col.locava damunt uns ous durs tenyits de colors . L’activitat resultà molt vistosa.
Els alumnes de CM i CS ens vam repartir en quatre grups i vam anar a visitar Ca la Seca, el Cafè Roc i el Casino. Allà ens van contestar un qüestionari sobre els ous. Posteriorment, van fer el buidatge, juntament amb el qüestionari de la cuina de l’escola i es van posar en comú les respostes i es van elaborar uns gràfics.
A la tarda vam fer Art i Ous, una activitat d’educació plàstica, en la qual es podien visualitzar dues imatges d’arquitectura famoses relacionades amb els ous.
El matí del dijous, tots els alumnes de l’escola vàrem començar amb experiments molt interessants. Els alumnes en gaudiren molt.
Després del pati els alumnes per classes varen realizar una activitat on es podia observar el cicle de vida d’un ou. L’activitat fou molt entretinguda i alhora pedagògica.
Per acabar les Jornades Culturals els mestres varen amagar ous de xocolata pel pati i, els alumnes, els més petitons acompanyats dels més grans, els havien de trobar amb l’ajuda d’un plànol. S’ho van pasar molt bé.
Vàrem acabar acompanyats amb l’ukelele d’en Pep amb cançons de gallines. Ah!!! i la gallina Quica va tornar a aparèixer per tal de repartir a tots i a totes els ous de xocolata. Eren boníssims!
Per descarregar les fotos premeu aquí.