Turisme de proximitat 2017

Aquest dimecres i dijous 5 i 6 d’abril hem celebrat les Jornades Culturals a la nostra escola i a la resta d’escoles de la ZER . Aquest any estaven dedicades al Turisme de proximitat.
El dimecres i dijous a primera hora ens hem dividit en dos grups, el primer grup EI i 1r i el segon grup la resta d’alumnes de Primària.
A primera hora del dimecres ens hem reunir a l’aula de CS i hem visionat la presentació de les Jornades Culturals per a totes les escoles de la ZER .
Les activitats del dimecres amb EI i 1r de CI han estat de descoberta del poble. Els/les nens/es tenien un passaport on hi havia la seva fotografia i a dins hi havien de col·locar uns cromos amb les imatges dels llocs que visitaven: el Parc de Santaló, l’Església de Santa Maria, el safareig, el Centre de Dia i el Casino del poble.
A la tarda hem realitzat el nostre Capgros particular i els/les nens/es s’ho han passat d’allò més bé.
Al matí del dijous han realitzat un joc d’orientació pel pati de l’escola. Hi havia 6 banderoles amb unes peces de puzle. Els alumnes havien d’aconseguir les peces del seu puzle que representava un dels animals típics de la zona: poc senglar, guineu…
Les activitats del dijous amb el grup de 2n, CM i CS han estat: l’eslògan (alumnes de 2n),  un Trivial amb preguntes sobre els pobles que formen la ZER (alumnes de CM i CS). Després del pati tots els alumnes de Primària han fet un desplegable de l’església de Santa Maria de Tortellà. A la tarda han portat a terme un joc d’orientació pel poble: els alumnes havien d’aconseguir informació i imatges per poder realitzar l’activitat del dia següent.
Al matí del dijous els mateixos grups que van realitzar el joc d’orientació hem treballat un àlbum, enganxant les fotografies i omplint la informació que faltava. A l’àlbum hi constaven diferents temes sobre els pobles de Tortellà i de Sales de Llierca: es parlava dels noms dels carrers, de llocs emblemàtics, de la faràndula, monuments i edificis històrics…
Cal dir que ahir dijous hem rebut la visita del Sr Alcalde . Els alumnes de CI hem preparat unes preguntes que el Sr Rafel Domínguez, l’alcalde de Tortellà, ha contestat. Tot seguit s’ha produit una conversa entre alumnes i alcalde molt enriquidora i profitosa.
A la tarda d’ahir dijous ha tingut lloc la cloenda on tots els alumnes han pogut gaudir d’un berenar i de la visita dels nostres gegants. Agraïm la col·laboració de l’Esther Jaume i d’en Daniel Iglesias.
Unes jornades Culturals on tots hem après moltes coses del poble on està ubicada la nostra escola i també dels voltants, sense oblidar també el poble de Sales de Llierca .

 Per descarregar les fotos premeu aquí