Si preguntéssim al nostre alumnat qui fa funcionar l’ordinador a casa, de ben segur que la resposta unànime seria que gairebé tota la família, en el benentès que en tinguessin.
Si en lloc de qui, preguntéssim què, de ben segur que la resposta fora que la bateria i, si aquesta està descarregada, el corrent elèctric. Tot i que cert, la resposta està incompleta perquè darrera del funcionament d’un ordinador hi ha altres actors.
Del 11 al 12 d’octubre se celebra a nivell mundial la Code Week 2014, que pretén ser una suma d’esforços per donar a conèixer aquest aspecte tan desconegut de la informàtica que és el codi i el paper dels i de les programadores de codi.
Com és habitual i tarannà de la nostra escola ens hi hem sumat.
Dimarts es reunia la comissió TAC per tal d’acordar un programa d’activitats i dijous el professorat assistia a una sessió tècnica per tal d’experimentar el programari.
Aquesta setmana toca a la canalla.
No ens espantem! No es tracta que aprenguin a programar, ben al contrari, que juguin programant, per la qual cosa hem escollit dos jocs: Turtle Pond i BotLogic. Ambdós jocs permeten introduir-se en conceptes de programació d’ordinadors sense saber ni llegir ni escriure.
Pensem que l’experiència és força interessant i recomanen continuar-la a casa, a nivell familiar. Una excel·lent excusa per compartir una bona estona l’ordinador amb el nostre o la nostra filla.
Si us ha interessat el tema i en voleu saber més, visiteu la web de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) i si voleu més jocs, cliqueu aquí.
Finalment si cliqueu aquí veureu el mapa que recull la participació mundial en la Code Week 2014, apropeu i descobrireu que la nostra escola hi forma part.
Bona setmana!