Hem estat de colònies!

Els dies 12,13 i14 de maig vam anar de colònies a Rasquera a una casa de colònies que es diu Ca Manxol. El nom de Rasquera ve de carrasca (alzina) que és l’arbre més comú i que abunda més en aquest poble. Si repeteixes molts vegades “carrasca, carrasca…” al final dius Rasquera. A Rasquera hi ha més o menys 850 habitants i és un poble petit on la gent treballa molt la ramaderia i l’agricultura. Un menjar típic d’aquest poble són els pastissets i el mató. Pertany a una comarca que es diu Ribera d’Ebre.

 Andrea. 4rtB

Viure Catalunya: Rasquera (Ribera d’Ebre)

Rasquera està situat al peu del massís de Cardó. El programa “Viure Catalunya” dedica el capítol a aquesta vila de la Ribera d’Ebre. Rasquera viu bàsicament de la ramaderia i l’agricultura, tot i que per la configuració muntanyosa del terreny només es cultivable la meitat del terme. S’hi conreen sobretot oliveres, ametllers i cirerers. La presentadora del programa, Griselda Guiteras, coneix una veïna que elabora formatge fresc i mató amb la llet de les seves cabres. Passegen pels carrers costeruts del poble i senten el pregó que anuncia a tothom els esdeveniments més importants. També visita el taller d’un artesà de la fusta que, amb el torn, elabora tota mena d’estris de cuina. Les postres més coneguts del poble són els pastissets, fets amb oli, farina, sucre, mistela i matafaluga. Tradicionalment són farcits de cabell d’àngel, però ara se’n fan noves especialitats amb xocolata, crema o moniato. Finalment, la Griselda aprèn a fer cistells i cabassos de palma amb unes dones del poble.

Rasquera