Viure Catalunya: Rasquera (Ribera d’Ebre)

Rasquera està situat al peu del massís de Cardó. El programa “Viure Catalunya” dedica el capítol a aquesta vila de la Ribera d’Ebre. Rasquera viu bàsicament de la ramaderia i l’agricultura, tot i que per la configuració muntanyosa del terreny només es cultivable la meitat del terme. S’hi conreen sobretot oliveres, ametllers i cirerers. La presentadora del programa, Griselda Guiteras, coneix una veïna que elabora formatge fresc i mató amb la llet de les seves cabres. Passegen pels carrers costeruts del poble i senten el pregó que anuncia a tothom els esdeveniments més importants. També visita el taller d’un artesà de la fusta que, amb el torn, elabora tota mena d’estris de cuina. Les postres més coneguts del poble són els pastissets, fets amb oli, farina, sucre, mistela i matafaluga. Tradicionalment són farcits de cabell d’àngel, però ara se’n fan noves especialitats amb xocolata, crema o moniato. Finalment, la Griselda aprèn a fer cistells i cabassos de palma amb unes dones del poble.

Rasquera

One thought on “Viure Catalunya: Rasquera (Ribera d’Ebre)

  1. alberto

    les colonies van ser molt divertides sobretot quan vam munyir cabres pero el formatge feia una podor i pareixia yogur pero el tir amb arc i la discoteca van ser molt divertides i el passeig amb carro tambe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *