DIAGRAMA DE VORONOI

                            COM PODEM ENTENDRE EL DIAGRAMA DE VORONOI ?

PODEM FER AQUEST EXPERIMENT :Necessites un plat blanc amb una mica d’aigua al fons . Agafa lacasitos i posa’l al fons del plat, agafa’n un altre d’un color diferent i posa’l al fons del plat una mica separat i així fins que omplis tot el fons. No utilitzis EL COLOR BLANC . Però , molt important , no posis els lacasitos massa junts , ells necessiten un espai per a desenvolupar-se .

El Diagrama de Voronoi és una manera de dividir el món.

Els diagrames de Voronoi, que duen el nom del matemàtic Georgy Voronoi, són una construcció geomètrica que permet fer una partició del pla euclidià. Aquests objectes també van ser estudiats pel meteoròleg nord-americà Alfred H. Thiessen del qual prenen el nom alternatiu de polígons de Thiessen i pel matemàtic Gustav Lejeune Dirichlet del qual prenen el nom de tessel·lació de Dirichlet.[1]

Els diagrames de Voronoi són un dels mètodes d’interpolació més simples, basats en la distància euclidiana, sent especialment apropiada quan les dades són qualitatives. Es creen en unir els punts entre si, traçant les mediatrius dels segments d’unió. Les interseccions d’aquestes mediatrius determinen una sèrie de polígons en un espai bidimensional al voltant d’un conjunt de punts de control, de manera que el perímetre dels polígons generats sigui equidistant dels llocs veïns i designant la seva àrea d’influència.

     

La perfecció de la Natura i  Voronoi