ESTAMPACIÓ

TÈCNICA DE L’ESTAMPACIÓ 

Les tècniques d’estampació o d’impressió són aquelles que permeten reproduir imatges sobre una superfície, ja sigui aquesta de paper, de roba, de plàstics, de metall, etc.

La multiplicació de les imatges s’aconsegueix amb l’ESTAMPACIÓ O L’IMPRESSIÓ que no és res més que transferir (generalment per pressió) a sobre d’una superfície, una imatge que tenim en una MATRIU, la qual serà prèviament entintada. Així obtenim el que s’anomena ESTAMPA, el suport amb la imatge ja transferida.

LA MATRIU és el model, el prototip o la plantilla que ens permet anar copiant la imatge. Aquesta matriu pot ser de diferents materials i pot haver estat feta seguint diferents procediments. Aquestes dues característiques implicaran que la impressió o l’estampació es porti a terme seguint una o d’altra metodologia.

El nostre treball ens ha quedat així de xulo :

 

Que necessitem?

Primerament provarem d’estampar en paper i cal  portar de casa diferents verdures i hortalisses: patates, llimona, broquil, api, pebrot, …. i també més endavant algun drap blanc per a fer proves. Si ens surt bé estamparem en roba: drap , samarreta, bossa,…

 

Una de les pràctiques serà només amb formes de la patata que compartirem amb els companys/es i crearem cenefes  o dibuixos.

Una altra serà amb un sol tipus de verdura o fruita i diferents colors .