Bon inici de curs 2014 – 2015

Benvolgudes famílies i alumnes de l’escola,

tot just comencem un altre curs i volem compartir amb vosaltres una novetat que de ben segur us agradarà tant com ens il·lusiona a nosaltres. Al llarg dels propers dies actualitzarem la nostra plana web www.escolacentcelles.com amb alguns canvis. Entre ells el d’aquest bloc. I és que a partir d’ara, realitzarem 4 blocs diferents (infantil; 1r i 2; 3r i 4t; 5è i 6è) per donar cabuda i difusió de totes les activitats que fem a l’escola.

Esperem que aquestes novetats tinguin una bona acollida i us animem a participar als blocs. Properament us informarem de més detalls.

Bon inici de curs a tots!

 

 

 1st Spelling Competition, Cicle Mitjà i Cicle Superior

Aquesta setmana a l’escola hem fet el 1r Concurs de Lletrejar en anglès. El dilluns va ser el torn dels alumnes de Cicle Mitjà i el dimarts dels alumnes de Cicle Superior.
Cicle Mitjà:

Els finalistes de 3r van ser: la Júlia, el Rubén G, la Meriem, el Mohamed S i el Youssef.

Els finalistes de 4t van ser: Facundo, Melani, Thalia, Carlos i Eduard.

Els finalistesde 5è van ser: Paula T., Rubén, Sandra, Alba, Aida.

Els finalistesde 6è van ser: Alexandra, Hasna, i Zakarya.

 

SPELLING BO 1 from Escola Centcelles on Vimeo.

Els alumnes durant el curs han anat practicant i fent punts per arribar a la final.
Hi ha hagut molta motivació i això ha repercutit en què s’animessin a aprendre’s bé l’abecedari i de retruc el vocabulari que es treballa.

Diuen els experts que l’acció de lletrejar és molt bona pels alumnes ja que ajuda a no fer faltes d’ortografia i també agilitza la memòria mental.

Els guanyadors de Cicle Mitjà finalment van ser: el Rubén G, la Meriem, el Mohamed S.

Els guanyadors de Cicle Superior finalment van ser: van ser: Rubén, Alexandra i Zakarya.

 

2014-06-20_0739

 

 A P5 ENS VAN VISITAR ELS BOMBERS!!!

El divendres passat, els nens i nenes de P5, vam tenir una sorpresa: van venir els bombers de Tarragona!!

Primer ens van explicar el que fan, com van vestits,…  Desprès, ens van ensenyar tot el que porten al camió. També vam llençar aigua amb la mànega que tenen al camió per apagar els incendis. I, per últim, vam fer de bombers!! Vam pujar al seu camió i vam donar voltes pel pati de l’escola. Ens ho vam passar molt bé!!

Moltes gràcies bombers!!

 

on PhotoPeach

<iframe width=”445″ height=”296″ src=”http://photopeach.com/embed/jf9ykg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>UNITAT DIDÀCTICA: LES BOTIGUES (P5)

Ja comencen a tenir vida les diferents botigues!! La setmana vinent ja podrem fer de venedors i compradors! Tots els nens de P5 estan impacients per poder jugar-hi. Moltes gràcies a les famílies per haver participat en la creació d’aquest espai, han estat molt nombroses les vostres aportacions!!  Gràcies!!! En uns dies us ensenyarem què bé que s’ho passen els vostres fills!

on PhotoPeach

<iframe width=”445″ height=”296″ src=”http://photopeach.com/embed/pvti6h” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>CONTES COMPARTITS

Les dues escoles de Constantí i la biblioteca municipal participem en un projecte comú anomenat “Contes compartits”. Aquest projecte neix gràcies a la col•laboració i coordinació d’aquestes tres entitats i a la participació dels nens de les dues escoles.
La proposta consisteix en escriure i il•lustrar uns contes que comencen i acaben diferents nens de les escoles del poble. Aquests contes tenen com a protagonistes les mascotes de les dos escoles i la de la biblioteca. Aquestes mascotes són la formiga Mirmiga, el Cuc Tantí i la rateta Teca.
La experiència està sent molt positiva. Aquí teniu unes fotos de l’intercanvi que vam realitzar amb l’escola Mossèn Ramon Bergadà. Els alumnes de l’escola Centcelles vam anar allà a llegir i exposar els contes que havíem començat per a què l’altra escola els acabés, i els nens del Bergadà van fer el mateix, ens van exposar els seus contes per a que nosaltres els acabem.Who is who?

Els alumnes de 4t estem estudiant les descripcions de persones. Aquí us posem una imatge del tradicional joc del “qui és qui?”.

Estimats alumnes, aprofiteu per jugar amb la família i els amics, i d’aquesta manera també repasseu el vocabulari i les estructures lingüístiques apreses.

who is whoPROJECTE CENTCELLES: EL CÒMIC

 

“EL LABERINT DE CENTCELLES”

Arribar a la creació del nostre còmic, no ha estat gens fàcil. Ens ha suposat moltes hores de treball a la classe i a casa, però estem molt contents amb el nostre resultat, ja que a part de ser un còmic entretingut i bonic, ha suposat per nosaltres poder treballar de forma col·laborativa, i quedar-nos amb la idea de que per aconseguir un bon treball és necessari posar una mica de cadascú. Per tant, podem dir que aquest treball té una part de tots i cadascun dels alumnes de 5è.

A continuació us explicarem quins són els passos que vam seguir:

1.       Un cop sabíem que la nostra classe havíem de dissenyar un còmic, vam realitzar una sortida a la Vil·la Centcelles, on la monitora ens va explicar alguns aspectes sobre la seva història i també curiositats.

2.       Amb tot el que vam aprendre allí, cadascú de nosaltres va aprofitar-ho per fer la seva pròpia narració.

3.       Un cop les narracions estaven fetes, les vam portar a la classe i cada alumne va llegir la seva davant la resta de companys.

4.       Tot seguit vam escollir entre tots les dues narracions que més ens van agradar, i les vam fusionar amb una sola, més llarga i més bonica, per fer el còmic.

5.       Una vegada teníem la història era el moment de crear els personatges que apareixien i cadascú va dissenyar els seus propis personatges i els vam mostrar a la resta de la classe.

6.       Vam escollir aquells personatges que més ens van agradar, tenint present que havien de ser divertits i fàcils de dibuixar per tots.

7.       Tot seguit vam dividir la història amb 13 parts, per representar cadascuna de les 13 vinyetes, de manera que a cada parella d’alumnes li corresponia fer una vinyeta, tot i que hi havia algú que ho feia sol.

8.       Vam fer un esbós de la vinyeta, i quan estàvem segurs de com la volíem, vam començar a dibuixar cadascú la seva.

9.       Mentre dissenyàvem les vinyetes anàvem decidint si les deixàvem en blanc i negre o les pintàvem, perquè volíem fer diferents tipus de disseny. Unes amb blanc i negre, unes amb color, unes altres amb color i de fons una foto de la vil·la, i unes altres amb blanc i negre i de fons una imatge de la vil·la.

10.   De les dues vinyetes que vam dibuixar cada parella vam escollir la que més ens va agradar, i en parelles vam pensar i escriure què podien dir els personatges, per posar-ho a les bafarades.

11.   I, per últim, es van fusionar les imatges amb les fotos gràcies a un programa del MAC que es diu GIMP 2.8, i vam crear les vinyetes en forma de còmic amb un altre programa que es diu CÒMIC LIFE.

I el resultat és el que podeu veure a la presentació. Esperem que us agradi!!!

http://www.slideboom.com/presentations/1004143/Projecte-Centcelles?pk=00e1-9b06-6215-ccb9-6a1a-f85f-ff88-60e9L’EDAT ANTIGA!

Per acabar amb l’estudi de les diferents etapes històriques que ens toquen a 5è, hem continuat amb el disseny de la nostra línia del temps particular. Aquest cop ambientant el fragment corresponent a l’edat antiga. A partir del que hem estudiat, i sabent que era el període de les grans civilitzacions egípcia, grega i romana, vam representar alguns aspectes com l’Arc de triomf, la Via Augusta, Amfiteatre, Piràmides, etc.
A continuació us mostrem algunes imatges:

L’EDAT ANTIGA! on PhotoPeachPROJECTE CENTCELLES

El dia 28 d’abril els alumnes de 5è ens vam desplaçar a la vil·la romana de Centcelles, juntament amb la resta d’escoles del municipi, per presentar els projectes realitzats aquest curs que tenien com a finalitat la promoció de la mateixa vil·la.

Per fer-ho vam comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, la Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Allí els nostres alumnes, concretament la Paula Torres, Sílvia i Dani, juntament amb el seu mestre, van fer una petita exposició, fent cinc cèntims de quin havia estat el procediment per dur a terme el còmic de 13 vinyetes i què havia significat per a nosaltres la creació d’aquest projecte.

Tots vam poder conèixer els treballs exposats per la resta de les escoles, i en una sala annexa es va preparar una exposició. Per finalitzar la jornada, ens van preparar un refrigeri per a tots els participants i ens van informar que ens convidaven a realitzar una excursió a Tamarit per visitar les restes romanes i gaudir de les activitats organitzades.

Estem molt contents del resultat del nostre projecte i de la difusió que se n’està fent. Ja que a l’endemà dia 29 d’abril, aquest fet va sortir com a noticia publicada al Diari de Tarragona, i en una entrevista al nostre mestre feta per la Radio Constantí.

Per veure-ho podeu obrir els següents enllaços:

– TAC 12:

http://tac12.xiptv.cat/#

(És a partir del minut 14 30’ )

– Constantí Ràdio:

http://www.constantiradio.cat/noticia.php?id_noticia=477

– Tarragona 21:

http://www.tarragona21.com/dos-cents-escolars-de-constanti-analitzen-la-vila-romana-de-centcelles/

 

Us convidem a que visiteu els altres apartats del bloc on trobareu la nostra petita obra d’art per a que en podeu gaudir de la seva lectura. “El laberint de Centcelles”

I us deixem amb unes quantes imatges de l’exposició a la mateixa vil·la i una altra de la notícia del diari.

 PROJECTE CENTCELLES on PhotoPeach <iframe width=”445″ height=”296″ src=”http://photopeach.com/embed/qt0hiv” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>CONTA CONTES BIBLIOTECA

 

Un dia de pluja no va ser impediment per realitzar la nostra sessió trimestral de conta contes de la biblioteca. Vam poder gaudir d’aquesta sessió a la nostra classe gràcies a la seva visita. Ens van explicar diferents històries divertides. Una d’elles, amb un gran missatge, ja que ens intentava transmetre la idea de que quan es passa una informació de boca en boca va canviant cada cop més fins que no s’assembla res a l’original, és el que passa amb els comentaris que venen d’altra gent. Aquest conte ens va fer reflexionar molt.
Per acabar la sessió vam fer una activitat a la pissarra digital de recerca de llibres a les diferents biblioteques de Catalunya, a partir d’una pàgina web. D’aquesta manera apreníem a cercar un llibre i saber la seva disponibilitat en cas necessari.

DSC_0670