Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici


Aquesta activitat és una activitat de dia. Els taxis autoritzats pel Parc Nacional ens venen a buscar al CdA i ens porten fins a l’estany de Sant Maurici on iniciarem el nostre recorregut cap a l’estany de Ratera. Durant els mesos d’hivern i part de primavera, la quantitat de neu acumulada al Parc ens convida a realitzar el recorregut amb raquetes de neu. Durant el recorregut realitzem les següents activitats:

  • Rastres i petjades de mamífers: Reconèixer els diferents mamífers del Parc Nacional mitjançant l’estudi dels rastres i les petjades.
  • Vegetació pirinenca: Reconèixer les principals espècies arbustives i arbòries característiques de l’alta muntanya.
  • El relleu glacial: observació i identificació de les diferents parts de la vall de Monestero. Interpretar els resultats dels agents geològics externs modeladors.
  • Les tarteres: Observació d’una tartera i identificació de les diferents parts. Interpretació de l’origen i la dinàmica de les tarteres.
  • Les allaus: Observació i identificació de les diferents parts d’una canal d’allaus. Interpretació de l’origen i la dinàmica de les allaus.

Podeu conèixer el recorregut que realitzem al Parc en el següent mapa:

FITXA DE L’ACTIVITAT (Continguts i competències):
Parc Nacional
DOSSIER EDUCATIU:
dossier primària ; dossier secundària
OBSERVACIONS: El cost del taxi per nen és de 10€. El recorregut a realitzar es podrà modificar segons les condicions de neu o el risc d’allaus.
RECOMANACIONS: Portar roba i calçat adequat a l’època de l’any. Bona part de l’any realitzem l’activitat sobre neu, per tant és necessari pensar també en portar ulleres i crema de sol.
MATERIAL NECESSARI: Carpeta, dossier, llapis i goma.
DURADA: Tot el dia
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA: Taller de petjades.
CURSOS: CM i CS de primària, ESO i Batxillerat

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save