Allotjament

L’allotjament durant l’estada es duu a terme al mateix edifici on hi ha la seu del CdA, l’edifici Morelló o Escola -llar, al mateix poble d’Esterri d’Àneu. L’edifici està gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

cc000654-1

Instal·lacions

Disposem de 64 places de pernoctació, laboratori, sala de presentació amb canó i pantalla i diferents aules per dur a terme les activitats que desenvolupem al CdA.

Imatge de previsualització de YouTube

Distribució de les habitacions

L’edifici consta de tres plantes. Al pis de baix es localitza el menjador, la sala de presentacions, els laboratoris i les aules polivalents. En el primer i segon pis es localitzen les habitacions. Per tal de facilitar la distribució dels alumnes en les diferents habitacions podeu descarregar-vos el croquis de l’edifici aquí.

La casa Joaquim Morelló o l’Escola- llar

fotomorelloLa casa on estareu allotjats és el llegat de Joaquim Morelló, nascut a Esterri d’Àneu l’any 1859. Joaquim Morelló va cursar a Barcelona els estudis de farmàcia, lloc on finalment va ubicar la seva activitat professional. Va ser un reconegut apotecari, entre d’altres, perquè va crear les famoses “pastilles Morelló”, que actuaven per inhalació i curaven tot tipus de refredats, tos, ronquera, bronquitis, asma i abscessos pulmonars.

Quan mor Joaquim Morelló al 1925 deixa el seu llegat testamentari al poble d’Esterri d’Àneu on es funda la Fundació Joaquim Morelló amb l’objectiu de donar asil als vells pobres i donar atenció als malalts pobres de les Valls d’Àneu.

fotocasaAls anys trenta es construeix l’edifici que havia de tenir la funció d’hospital. La seva primera funció va ser refugiar els propis habitants d’Esterri d’Àneu durant el gran aiguat de 1937. Més tard va ser utilitzada pels refugiats de la Guerra Civil. L’any 1938 a l’arribada de les tropes nacionals va ser ocupat com a quarter fins que es retiraren. Durant els anys seixanta va ser utilitzat com a casa de colònies, fins que a l’any 1969 es cedí a l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu per usar-lo com a Centre de Batxillerat. En aquells moments es comença el moviment de l’agrupació escolar a Esterri d’Àneu, i per tal de portar-la a terme, Ensenyament demanà poder instal·lar-hi la primera Escola Llar de Catalunya. L’any 1972 es creà L’Escola Llar J. Morelló, que també té la funció de menjador escolar. A l’any 1987 s’incorpora dins l’edifici el Camp d’Aprenentatge Valls d’Àneu. Actualment l’edifici J. Morelló acull al Camp d’Aprenentatge i el menjador escolar.