Maleta de la sal

Es tracta d’un taller amb activitats de laboratori basades en la sal de cuina. És un tema d’especial interès en una comarca tan afectada per les explotacions de materials salins.

Les activitats són variades: hauran de preparar dissolucions utilitzant material de laboratori (provetes, balances electròniques, vasos de precipitats…), mesuraran densitats amb densímetres i faran experiències relacionades amb la diferent concentració de les dissolucions. Deixarem a punt recipients per obtenir cristalls i uns muntatges que produiran estalactites (agrairem si posteriorment ens envieu alguna foto de les estalactites que obtingueu!)

TREBALL PREVI: Uns dies abans del taller enviarem a l’escola una carta i un paquet que conté un petit problema científic que els alumnes hauran d’intentar resoldre, i ho comentarem el dia que vindrem a l’escola. Esperem així anar despertant la seva curiositat, convidar-los a reflexionar i preparar el treball del dia en que fem el taller.

FITXES DE TREBALL
RECOMANACIONS: Treballarem formant grups d’uns 4 alumnes.
MATERIAL NECESSARI: Fitxes de treball i llapis
DURADA: 3 hores.
NIVELLS: Consulteu la taula Totes les activitats.                                                   LLOC: Casa de la Culla (mapa)