La gestió de la inclusió de les altes capacitats

 

En aquest article extret de la Revista Guix  s’explica com podem podem fer la gestió d’aula i tenir en compte i atendre de manera inclusiva l’alumnat amb altes capacitats. Dona eines per atendre aquest alumnat.

http://Vela, R. M. (2014). La gestió de la inclusió de les altes capacitats. Guix: Elements d’acció educativa, (401), 50-54.

Class Dojo

Una eina molt visual per destacar l’actitud i la motivació de l’alumnat, i potenciar l’actitud positiva per gestionar l’aula. Permet reforçar els comportaments positius i al ser molt visual ajuda a l’alumnat a prendre conscient del seu comportament i de la seva evolució.

Connexions

La Yasmina Solé del Dep. d’Educació ens explica la propietat intel·lectual i la protecció de dades:

“Les excepcions per demanar autorització: inclusió de fragments d’obres alienes en una obra pròpia per aquelles obres que ja han estat divulgades i s’incorporen com a citació o complement  la nostra obra o creació”. M’ha ajudat a clarificar aquests casos i saber que es poden utilitzar.

De la Rosa Parrilla: ens ha explicat que “a partir dels 14 anys ja poden donar el consentiment per a la captació i difusió d’imatges, cosa que desconeixia. I per altra banda ha explicat que cal informar del tractament d’imatges del mitjà de difusió, el tipus d’accés, si és obert o restringit, el període de validesa. I del que s’ha d’informar”. M’ha semblat molt interessant tot el que cal informar per al tractament de dades i imatges i de tot el que cal tenir en compte.