CARRER DEL ROSARI

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eqpokSOFa7o[/youtube]

 

Es creu que el carrer del Rosari es diu així  perquè feien la passada del rosari, resaven el rosari (a cada  boleta una oració) i feien festes sobre el rosari.

El carrer del Rosari és un dels més antics de Viladecavalls,  té un passatge construït  el 1768 aproximadament , on abans hi havia l’ antiga  escola  del poble.

Al carrer del Rosari hi ha l’autoescola,  fa poc hi havia la fruiteria que es va traslladar al carrer Nou,  antigament hi havia l’escola i la fusteria Valldeperes.

En aquest carrrer viu el fill del Pere Calders, que era un escriptor català molt important i  la Biblioteca del poble té el nom de Pere Calders.

Antigament Ca la Tomasa, es deia així perquè la seva ama es deia Tomasa, després també hi havia una casa que es deia Cal Mistos, es deia així perquè el seu propietari que es deia Quico i feia mistos.

El carrer del Rosari és el quart carrer més antic de Viladecavalls,  antigament al carrer del Rosari hi havien dues o tres cases,  també hi havia un descampat on hi havia un hort amb ceps, plantes i una vinya que l’havia plantat l’àvia de l’Antonio, que  viu al carrer  de Dalt. Abans també a les escoles els ensenyaven les plantes i ceps del descampat.

Mostra un mapa més gran